‘Niet voor de bank gekomen’

Voor zijn gevoel had Anthony van den Hurk de potentie om in het eerste elftal van PSV te spelen. “Maar de concurrentie is moordend, zelfs in het beloftenteam”, refereert de Veghelaar aan de laatste periode, waarin hij voorrang diende te verlenen aan gehaalde spelers uit het buitenland. In FC Den Bosch heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden.

De club waarvoor hij al eerder uitkwam in de jeugd. “Tot de C1, daarna ging ik naar PSV. Ik ben FC Den Bosch echter altijd blijven volgen. Zat op vrijdagavond vaak als supporter op de tribune. Ik wilde mijn carrière het liefst in Brabant vervolgen. FC Eindhoven was een optie, maar mijn keus stond al snel vast. Mijn binding met Den Bosch heeft daarin meegespeeld, net als de kans op speeltijd in een mooi elftal. Klopt, tijdens de winterstop wilde Den Bosch mij al overnemen, maar toen was de transfersom een struikelblok. Nu ben ik transfervrij.”

Basisplaats

De krabbel onder de verbintenis met FC Den Bosch moet nog gezet worden, maar dat is een formaliteit. “Het gaat alleen nog over de duur van de overeenkomst. Ik ben blij met deze stap. Eredivisie? Dat zou inderdaad kunnen, maar dat maakt geen verschil wat betreft mijn persoonlijke insteek. Dat is namelijk een basisplaats. Ik ben niet voor de bank gekomen. Ja, dat klinkt niet alleen resoluut, zo voel ik dat ook echt. Ik kan het niveau aan en of ik ga spelen, ligt aan mezelf”, stelt de voormalige jeugdinternational, die als spits maar ook op nummer tien uit de voeten kan. “Op dit seizoen na, zeg maar niet mijn beste tot nu toe, heb ik prachtige dingen meegemaakt bij PSV en Oranje. Heb me ook aardig doorontwikkeld. Jammer dat de kans op doorstroming bij PSV zo klein is, zeker voor spitsen”, vindt Van den Hurk, die met de middenvelders Labyad en Depay ploeggenoten had die de stap naar de A-selectie wel konden maken.

Be Sociable, Share!