Geen kansloze missie

foto Geert van Erven

En ineens zag de wereld er heel anders uit. Een voor de buitenwacht kansloze missie van Willem II in het gevecht om lijfsbehoud is na de winst op Vitesse omgeturnd tot een strijd met perspectief. In dat opzicht is het jammer voor Willem II dat zich nu twee zware uitduels aandienen. Zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV en volgende week naar FC Groningen. “Inderdaad jammer. Maar als we tegen Vitesse niet hadden gewonnen, was het pas echt een heel moeilijk verhaal geworden. Bovendien heeft VVV Venlo ook geen makkelijk programma, dat scheelt ook”, vindt de Tilburgse aanvoerder Arjan Swinkels.

Vanwege een tegensputterende knie trainde Swinkels (foto) vorige week niet met de groep. Deze week mondjesmaat. “Tijdens het trainingskamp is een binnenband opgerekt. Ik heb nog last, maar een belemmering om te spelen is er niet. PSV? Je hebt niets te verliezen en zij hebben die 120 minuten van Twente in de benen. Dat het moeilijk zal worden is een understatement, maar wij gaan niet het veld op om ons bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag.”

Van de twee laatste aanwinsten (Strihavka en Jelic) heeft Swinkels – ook vanwege zijn aangepaste trainingsschema – nog niet heel veel kunnen zien, maar toch is zijn eerste indruk hoopgevend. “Een wedstrijd is pas een echt meetmoment, maar ik heb toch al wel aardige dingen van ze gezien. Die lange Tsjechische jongen lijkt me een prima aanspeelpunt en dat is altijd lekker. Het pure geloof op handhaving is zeker daar, echt. Jammer dat ons doelsaldo in feite een extra verliespunt is, want dat betekent dat je twee overwinningen meer dan VVV moet halen om het gat te overbruggen”, aldus Swinkels, die bevestigt uitermate happy te zijn met de definitieve terugkeer naar het centrum van de verdediging. “Dat is mijn plaats en daar heb ik de meeste waarde voor het team.”

Be Sociable, Share!