‘Niet aanwijsbaar zwakker’

foto Geert van Erven

Hij weet dat de vergelijkingen hoogstwaarschijnlijk niet uitblijven na het topseizoen van RKC Waalwijk. “Evenaring zal moeilijk worden, dan moet alles wel heel erg meezitten. In de buurt van die negende plaats eindigen is echter niet onmogelijk. Het geraamte is blijven staan, we zijn niet aanwijsbaar zwakker geworden. Alleen in de breedte, maar daar wordt aan gewerkt”, vindt Robert Braber.

De kilometervreter uit Willemstad kijkt met vertrouwen uit naar de seizoensopening tegen PSV van zaterdag. “Wij hebben nog steeds een team dat van elke tegenstander in deze competitie kan winnen. Dus ook van PSV. Zij hebben zich versterkt en hebben vertrouwen getankt na het winnen van de JC-schaal, klopt. Maar toen wij ze laatst in april versloegen, hadden ze ook net overtuigend de beker gewonnen. Met een team waarin ook alle grote namen op het veld stonden.”

Een stunt, want dat is eventuele Waalwijkse puntenwinst natuurlijk wel, kan volgens Braber de opmaat vormen voor een pikstart en dito flow. “Onze primaire doelstelling is gelijk gebleven. Als RKC zich handhaaft, hebben we het goed gedaan. Maar net als een jaar geleden beginnen met bijvoorbeeld vier uit drie geeft toch een bepaalde rust. Hoewel het wat dat aangaat eigenlijk altijd wel relaxed toe gaat in Waalwijk. Dat was onder Ruud Brood zo en dat is nu met Erwin Koeman hetzelfde.”

Lakmoesproef

De echte lakmoesproef moet weliswaar nog komen, maar Braber wil niet anders dan met lof over de opvolger van Brood spreken. “En ik denk dat ik namens de hele groep praat. Niets ten nadele van Brood, maar je merkt aan alles dat Koeman op het allerhoogste niveau gevoetbald heeft. Hij is heel nadrukkelijk bezig om spelers daadwerkelijk beter te maken. Zo is hij  bloedfanatiek in de coaching. Geeft tot in detail aan hoe in welke situatie te handelen. Ik voel me prettig bij de feedback. Als de leiding er nu in slaagt voor aanvulling van de selectie te zorgen, zie ik het helemààl zitten. Een jaar geleden kenden we een matige voorbereiding en ging het eigenlijk pas tijdens de competitie lopen. Nu zijn we in een vergelijkbare fase al een stuk verder.”

Be Sociable, Share!