‘Mooie uitdaging’

Bart van Hintum speelt de komende drie jaar bij FC Zwolle. De Ossenaar verhuisde afgelopen zomer van FC Oss naar FC Dordrecht. “Ik tekende bewust voor één jaar in Dordt, omdat ik al in mijn achterhoofd had dat ik een stap hogerop wilde maken. Dat het Zwolle is geworden is heel mooi. Dordrecht wilde me graag houden, maar op deze gelegenheid heb ik gewacht.”

De kans is zodoende niet ondenkbeeldig dat Van Hintum volgend seizoen in de eredivisie speelt. “Dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Ik heb een goed gesprek gevoerd met technisch manager Bert Konterman en trainer Art Langeler. Garanties op speeltijd krijg je natuurlijk nooit, maar we hebben besproken dat ik op meerdere posities ingezet zou kunnen worden. Linksback, linkshalf of links centraal. Zeker als Zwolle promoveert is de kans inderdaad aanwezig dat de concurrentie heftiger wordt. Daar moet ik dan maar mee dealen. Van concurrentie word je alleen maar beter.”

De vrijwel dagelijkse autoritjes met zijn maat Erik Quekel naar Dordrecht zijn dus bijna voltooid verleden tijd. “Dit wordt de eerste keer dat ik helemaal in mijn eentje naar een club ga. Waarschijnlijk ga ik in Zwolle een appartementje betrekken. Ik ga in ieder geval een heel mooie uitdaging tegemoet.”

Be Sociable, Share!