Met ‘t nummer van Pi-Air…

Helemaal onverwacht kwam zijn debuut niet. In de aanloop naar het duel met De Graafschap had coach John Karelse hem al ingefluisterd dat hij zou spelen als Tim Gilissen niet fit was. De laatste startte toch, maar hield het niet lang vol. En dus maakte Mats Seuntjens alsnog zijn eerste officiële minuten in NAC 1. Onder rugnummer 17, dat van Pierre van Hooijdonk. Als dat alvast geen goed voorteken is…

‘Schijt aan alles en je taak uitvoeren’ had Karelse hem meegegeven. En dat deed Mats, vader van 19 jaar en afgelopen zomer vanuit de A1-junioren overgeheveld naar de eerste selectie. Zoontje Enzo was niet aanwezig, maar de rest van de familie – waaronder FC Den Bosch-spits Ralf – zat op de tribune. “Ik was gespannen, maar niet meer dan gebruikelijk. Eigenlijk is de hele wedstrijd inclusief de entourage in een soort roes aan me voorbijgegaan. Je bent zo gefocust. Dat rugnummer? Is toeval, ik kreeg het aangereikt.”

Het kan snel gaan. Nog maar twee jaar geleden stond Seuntjens als fanatiek fan op de B-side. Voetballen deed hij bij Boeimeer, soms zelfs als spits. Hij stak er daar ver bovenuit, maar een overgang naar de jeugd van een BVO ketste telkens af. De teleurstellingen tastten zijn drive niet aan. Medio 2010 bood NAC hem alsnog de kans en die greep hij ondubbelzinnig aan. Het potje tegen Bavel of UVV is in een rap tempo getransformeerd tot, pak hem beet, De Graafschap thuis. Na Gorter, Gudelj, Schalk en Bayram heeft NAC er weer een kind van de stad bij. “Nu is het vermoedelijk een kwestie van minuten pakken en goed luisteren naar ervaren jongens als Ten Rouwelaar en Lurling. Het geeft een veilig gevoel als je geholpen wordt.”

Missie

En geaccepteerd wordt. In de wereld van de grote kerels, waarin de geldingsdrang groot is. Yuri Rose heette hem meteen welkom met een forse tik op de enkel. Zelf kletste Seuntjens er vol in bij Van de Pavert, flinke schrammen op zijn been vormden het bewijs. Het eerste geel heeft de verdedigende middenvelder al achter zijn naam. Een ogenschijnlijk rustige jongen, die Mats Seuntjens. Buiten de lijnen dan. Daarbinnen heeft hij een missie. “Ik ga voor een basisplaats. Op termijn, hè.”

Klik hier voor de fotoreportage van NAC tegen De Graafschap.

Be Sociable, Share!