Marcel Brands antwoordt

Technisch manager Marcel Brands gaf op een supportersavond van PSV zo openhartig mogelijk antwoord op vragen van de fans…..

Vraag (V): Komen er transfers (in/uit) in de winter of blijft de selectie intact?

MB: In principe is het de bedoeling dat de selectie intact blijft, dat is de doelstelling. Ben geen voorstander van rare sprongen in de winter. Al is het moeilijk exact te plannen. Zo dachten we voor de zomer dat Pieters en Toivonen mogelijk weg zouden gaan. Over Toivonen: hij is vandaag (woensdag) naar Zweden gevlogen en wordt donderdagochtend geopereerd. Daarna revalidatie aldaar.

V: Wat is de situatie van Orlando Engelaar en Stanislav Manolev?

MB: Contract Orlando loopt af. In principe laatste jaar. Maar hij is een volwaardige selectiespeler en meer dan bruikbaar. Contract Manolev liep af. Wij hebben optie gelicht omdat hij kapitaal vertegenwoordigt. Er was ook interesse, helaas niet gelukt. Voor Manolev is nu weer belangstelling. Moeilijk voor hem om in de picture te komen. Hij doet dat vooral via interlands. Doel is om de revenuen eruit te halen en dus nog te verdienen aan verkoop van de speler.

V: Wat is de stand van zaken mbt vacature Hoofd Jeugdopleiding en wat is het budget voor de jeugd?

MB: Het is de bedoeling een Hoofd Jeugdopleiding aan te stellen die voor langere tijd aan PSV verbonden wil blijven. Budget is de laatste jaren gegroeid naar 3,4 miljoen euro.

V: Jeugdige talenten kiezen steeds vaker en vroeger voor het buitenland. Wat kan PSV daar aan doen?

MB: Lastig, daar worstelen wij ook mee. Op heel jonge leeftijd bewegen zich al zaakwaarnemers rond die talenten. Zakaria Bakkali hebben we kunnen behouden, maar daar zijn we dan ook heel lang mee bezig geweest. Voorbeeld Perreira: hij koos voor Man. United, dat vergat hem juist in te schrijven. Hij had bij ons al veel verder kunnen zijn.

V: Waarom speelt Zanka nog niet? Nasleep blessure of moet hij nog wennen?

MB: Hij is nu hersteld, maar had een zware blessure. Hij heeft tijd nodig. Nieuwe club, nieuw systeem. Blij dat hij weer international is. Hebben hem heel vaak bekeken. Hij is 21, heeft A-interlands gespeeld, Champions League. Is echt wel iemand die eraan komt. Ben ervan overtuigd dat we nog veel plezier aan hem beleven.

V: Wat gebeurt er met Dick Advocaat, blijft hij na dit jaar? Er gaan geruchten over nieuwe trainers..

MB: Elk gerucht is onzin. Niet gesproken met Dick over looptijd, dat speelt niet. We bekijken dat van jaar tot jaar.

V: Doet PSV iets met mentale begeleiding?

MB: Collectief nog niet. Op individuele basis wel. De druk op spelers is veel groter geworden, maar je moet er ook open voor staan.

V: Zoekt PSV samenwerking met andere clubs?

MB: We zoeken zeker naar opties om het team via zo’n samenwerking te versterken. Maar moet wel passen bij beide clubs.

V: Spelers hebben vaak een koptelefoon op en ze kaarten niet meer samen. Weinig saamhorigheid, zo lijkt het…

MB: Er is wel degelijk vriendschap tussen de spelers, ze doen veel samen, ook dingen die niet ‘georganiseerd’ zijn. Is een verschijnsel van nu, ook vaak een concentratiemoment. Maar het is inderdaad anders dan vroeger.

V: Europa League laten lopen?

MB: Als speler wil je winnen. Vooralsnog gaan we voor alle prijzen.

V: Open of besloten trainingen, hoe gaat PSV daar in de toekomst mee om?

MB: Een trainer die uit het buitenland komt, doet wat hij gewend is. Advocaat wil de ploeg optimaal voorbereiden volgens zijn wijze. Voor het seizoen is er ook gesproken met de supportersvereniging van PSV en daarbij gezegd ideeën te bedenken om het gemis te compenseren. Een idee: iets extra’s doen in de vakanties, bijv. trainen in het stadion om meer kinderen daarbij te laten zijn.

V: Waarom is Gomes niet teruggehaald?

MB: We hebben er serieus naar gekeken en hij had wel interesse. Maar salariseis en vraagprijs (9 miljoen) waren niet haalbaar.

Bron: @psv

Be Sociable, Share!