Luxemburgse spits voor Willem II

foto Willem II

Willem II huurt dit seizoen de 26-jarige Luxemburgse aanvaller Aurélien Joachim van zijn huidige club F91 Dudelange en heeft daarna de mogelijkheid hem definitief in te lijven.

Joachim, 32-voudig Luxemburgs international, scoorde vorig seizoen 19 treffers in 23 duels en deed recent van zich spreken in de duels met zijn club in het kader van de voorronde Champions League.
Technisch manager Marc van Hintum, die woensdagavond samen met directeur Marco Faber in Luxemburg was, reageerde tevreden direct na afloop van de onderhandelingen. “Hij is een type aanvaller waarmee we ons elftal sterker kunnen maken. We realiseren ons dat hij uit een minder sterke competitie afkomstig is, maar dat is ook de markt waarop wij ons vanuit onze financiële positie moeten richten. Zowel onze scout, Jurgen Streppel als ikzelf hebben hem meerdere malen in actie gezien en hebben er vertrouwen in dat we met hem een reële kans maken in onze strijd om het Eredivisieschap veilig te stellen.”
Ook de speler zelf kijkt uit naar zijn debuut in de Eredivisie. ‘Ik ben super gemotiveerd om mezelf in de Nederlandse competitie te bewijzen’, zo liet de kersverse Willem II’er per telefoon weten. Willem II hoopt de komende dagen de administratieve zaken af te ronden zodat Joachim aanstaande zaterdag al voor het eerst inzetbaar is in de competitiewedstrijd tegen Roda JC.

Bron: Willem II

Be Sociable, Share!