‘Kunnen het iedereen moeilijk maken’

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

Met een blauw oog verliet Niels Vorthoren de kleedkamer en passeerde mannen met boze blikken als André Hoekstra en Jon Dahl Tomasson, ex-topvoetballers en thans assistent-trainer van Excelsior  Hoe typerend. “Een heel teleurstellend seizoen”, vatte de  Werkendammer de jaargang van de Rotterdammers nog netjes samen.”Dat je ook hier weer verliest (2-0), ongelofelijk.”

Maar dat zeggen meer tegenstanders als ze na een wedstrijd tegen FC Oss met lege handen staan. “Ja, klopt. Met zo’n opmerking doe je Oss ook wel een beetje tekort. Ze hebben een aantal goeie spelers en zij zijn wel een team. Wij kunnen leuk tikken, maar als je toch ziet hoe makkelijk wij telkens weer ruimtes weggeven. Thuis op kunstgras? Kan mede een oorzaak zijn. Op dit veld hier in Oss is verzorgd voetbal onmogelijk, zoals laatst bij Fortuna bijvoorbeeld ook. Dan hebben wij niet het vermogen om de omschakeling te maken”, erkende Vorthoren.

Twee jaar geleden verliet hij FC Den Bosch om de stap omhoog te maken. Middels een jaartje Eredivisie was dat ook het geval, maar het contrast is momenteel groot. “Mijn contract loopt af, ja. Verwacht niet dat ik blijf. Of mag blijven? Kan ook. Ik wil het liefst in het betaalde voetbal blijven en denk dat dit ook gaat lukken. Misschien in het buitenland”, zei de aanvoerder, die zijn blauw oog overigens eerder deze week tijdens de training opliep. En ondanks alles tegen Oss na rust de 1-1 eerst daadwerkelijk maakte (maar buitenspel) en vervolgens de Osse keeper op zijn weg vond. “Zo, die pakte hij goed, zeg!”

Groggy

Hij is Richard Arends. Die trouwens ook met schade aan het gezicht de pers te woord stond. Zelfs zijn moeder kwam na de wedstrijd even polshoogte nemen nadat zoonlief eerder een paar minuten groggy op het veld had gelegen. “Maar het valt mee, hoor”,wees Arends op het wondje op zijn wang, veroorzaakt door de schoen van El Akchaoui. “Geen opzet. Was zo’n bal die ertussen viel. Ik ging er vol voor, hij ook.” Met de doelman als winnaar, zoals hij meerdere situaties prima oploste. Het leverde Arends de bloemen op als Man of the Match. “Heb effe twee mindere wedstrijden gehad, dan is het lekker om nu een bijdrage te hebben aan het resultaat. Dat gejuich net in de kleedkamer? We kregen zaterdag vrij. Dan zijn we net kleine kinderen, hè”, grijnsde Arends, die vlak voor de winterstop de plaats innam van de geblesseerd geraakte Luuk Koopmans.

“Zo gaat dat. Luuk kreeg de kans toen ik geblesseerd raakte en deed het vervolgens goed. Nu is het andersom. Ook ik heb het laten zien, vind ik. Mijn toekomst? Het is mijn intentie om te blijven. Hoe het gaat uitpakken is voor latere zorg. Komt hoe dan ook wel goed. Eerst wil ik met Oss de nacompetitie halen. Daar geloven we inmiddels heilig in, ja. Vergis je niet, wij zijn na de winterstop stabiel geworden en kunnen het elke ploeg hartstikke moeilijk maken. Bovendien bevinden wij ons in een opgaande lijn, niet alleen in resultaten maar ook met ons spel. Een detail dat eveneens in ons voordeel spreekt.”

Restprogramma playoff-kandidaten, plaats negen:

15-apr 19-apr 26-apr 3-mei
Telstar-Oss Oss-Helmond Sp Emmen-Oss
Dordt-Graafschap Fortuna-Dordt Dordt-Almere
Almere-FCDB Den Bosch-MVV Eindhoven-FCDB FCDB-Graafschap
Almere-FCDB Emmen-Almere Dordt-Almere

 

 

Be Sociable, Share!