Klapje is verwerkt

foto Geert van Erven

Maandag 22 augustus staat alvast vet onderstreept in de agenda van Casper van Beers. Voor het eerst in zijn leven zal de 19-jarige Tilburger dan niet met maar tegenover Willem II in het veld staan. Als Theo Bos, coach van FC Dordrecht, Van Beers tenminste laat spelen. “Die zekerheid heb je nooit. Ik zal met prestaties speelminuten moeten afdwingen.”

Groot was zijn teleurstelling toen hij onlangs de mededeling van de technische leiding van Willem II aanhoorde. Die kwam erop neer dat hij komend seizoen als lid van de A-selectie op niet veel speeltijd kon rekenen in de hoofdmacht.  “Het verraste me. Volgens mij had ik het sinds de start van de voorbereiding goed gedaan, ook in de wedstrijden die ik speelde. Bovendien is de bezetting van de linksback-positie juist de enige plek die eigenlijk nog niet volledig was en is ingevuld. Ik vond de redenen niet echt gegrond. Ik was ervan overtuigd het niveau aan te kunnen, geen probleem.”

Inmiddels zegt Van Beers het klapje verwerkt te hebben. Mede doordat hij voor een jaar onderdak heeft gevonden bij Dordrecht. “In het alternatief bij Willem II, het beloftenteam dat uitkomt in de eerste divisie in een competitie met slechts zes clubs, had ik geen trek. Dus was verhuur de beste optie. Ik zit er pas een paar dagen, maar ik moet zeggen dat de eerste indrukken positief zijn. Of ik ga spelen in de Jupiler League hangt vooral van mezelf af. Ik zal me moeten bewijzen.”

Be Sociable, Share!