Kind van de stad

Bij PSV is de stap vanuit de beloften naar de eerste selectie – uitzonderingen zoals Afellay, Aissati, Wuytens en Labyad daar gelaten – groter dan groot. Te groot in ieder geval voor Jeffrey van Nuland, erkent hij ook zelf. “Toen ik twee jaar geleden van RKC Waalwijk naar PSV ging, wist ik dat ik op de eerste plaats heel veel zou gaan bijleren. En dat de weg naar een vervolg in het betaalde voetbal onder normale omstandigheden open zou liggen, als ik het in Eindhoven niet redde.” Hetgeen geschiedde. “Meerdere Jupiler League-clubs meldden zich, maar Willem II kwam het meest overtuigend over”, refereert de verdedigend ingestelde speler met voetballende kwaliteiten aan het onderhoud met Gert Heerkes en John Feskens.

Laatstgenoemde was zijn trainer in de beloften van RKC. “Feskens heeft daardoor een goed beeld van mij als voetballer en als mens. Tijdens de gesprekken met Heerkes en hem was natuurlijk al duidelijk dat Willem II mogelijk in de Jupiler League zou spelen. Eredivisie was mooi geweest, maar de top van de eerste divisie ook. Willem II zal dan vaak de bal hebben en het spel moeten maken. Onder die omstandigheden kom ik het best tot mijn recht. De opbouw verzorgen en het spel verplaatsen. Ik ben geen man van de actie of de versnelling. Centraal achterin is mijn oorspronkelijke positie, maar ik kan ook op het middenveld uit de voeten. Linksback? Zou kunnen, maar dat heeft niet mijn voorkeur.”

Als kind van de stad en voetbalfan bezat Jeffrey van Nuland (20, foto PSV.nl) vroeger een seizoenkaart van Willem II. Zijn voetbalopleiding genoot hij vanaf zijn tiende echter in Waalwijk en bleef daar tot en met het eerste elftal, want in het seizoen 2008-2009 stond hij twee keer in de basis van de hoofdmacht. Toen heel wat voor een jonge knul, maar daar zou hij tegenwoordig niet zo makkelijk meer genoegen mee nemen. Hoewel de nog steeds in Tilburg woonachtige Van Nuland deze jaargang ook niet veel speelt. “Wel in oefenduels, maar in competitieverband wordt vaak voorrang verleend aan spelers van PSV1. Dat zijn de wetten van het voetbal bij een topclub. Maar ik ben ontegenzeggelijk gegroeid als speler. Als je vrijwel dagelijks traint met goede voetballers, trek je jezelf daar automatisch aan op. Ik ga voor een basisplaats bij Willem II.”

Be Sociable, Share!