Jantje Zwart

Op verzoek van hemzelf is het contract van Jean Black met FC Oss ontbonden. De 22-jarige Congolees gaf de leiding van de eerstedivisionist aan dat hij zich maatschappelijk verder wil ontwikkelen en zich daarbij niet meer op het voetbal kan focussen. Vorig seizoen had Black als basisspeler én topscorer een wezenlijk aandeel in het kampioenschap van de Topklasse. Een trede hoger restten hem veelal hooguit invalbeurten.

“Jean is een man van weinig woorden, maar in die zin heeft hij zich niet uitgelaten”, refereerde algemeen directeur Mischa Rook aan de bijrol van Jantje Zwart, zoals zijn geuzennaam luidde bij de Osse fans. “Wij hebben de afgelopen dagen na zijn verzoek de plussen en de minnen tegenover elkaar gezet. ‘Moeten wij een speler aan zijn contract houden als hij er met zijn hoofd niet meer bij is?’, vroegen wij ons af. Niet dus. Toen hij ons nogmaals bevestigde zeker te zijn van zijn keus, besloten we in te stemmen. Echter met de restrictie dat Jean tot medio 2012, wanneer zijn contract zou aflopen, te allen tijde toestemming van FC Oss moet krijgen om elders te kunnen voetballen. Hij was tenslotte een contractspeler, met rechten en plichten. Het zou niet de eerste keer zijn dat een speler ineens tot andere inzichten komt, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Tijdens de winterstop bekijkt FC Oss of de selectie wordt aangevuld met een aanvaller. “Alexander Stankov zou een optie kunnen zijn, hij loopt hier momenteel natuurlijk niet voor niets rond”, reageert Rook op de broer van huurling Antonio Stankov. “Maar wie weet pakt nu een andere speler uit de selectie zijn kans na het vertrek van Black.”

Be Sociable, Share!