‘Inzakken zinloos’

foto Geert van Erven

D’n Beitel is niet zo snel van zijn apropos te brengen, maar in deze dagen voelt hij wel degelijk wat het inhoudt om de eindverantwoordelijke te zijn op het hoogste niveau. “Als assistent gaf ik Gert Heerkes adviezen, maar hij hakte de knopen door. Nu bepaal ik de uiteindelijke keuzes en ik merk de intensiteit van de job. Continu maalt het in je hoofd. Zullen we zus, of toch maar zo. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed”, bekent John Feskens in de aanloop naar het duel bij FC Twente.

Een wedstrijd die Willem II niet mag verliezen, want anders is degradatie sowieso een feit. “Onder de huidige omstandigheden is Twente de slechtst denkbare tegenstander die we kunnen treffen. Tegen AZ hadden we het vorige week tactisch en organisatorisch goed voor elkaar, maar dat is tegen die ploeg makkelijker te realiseren dan tegen een Twente, dat veel minder voorspelbaar voetbalt. Dus veel moeilijker om je op in te stellen.” Als Willem II in een eerder stadium naar Enschede had gemoeten, was dat niet anders geweest. Maar dan had het duel in het rijtje van ‘ingecalculeerde nederlagen’ geplaatst kunnen worden. Volstrekt kansloos acht Feskens Willem II echter niet. En dat zegt hij niet omdat hij dat moet zeggen. “Vrijdag ben ik bij ADO Den Haag-Twente geweest en ik vond Twente niet okselfris ogen. Ze hadden moeite met de pressie van Den Haag en in een aantal momenten kwamen ze in een verdedigende ondertal-situatie terecht.”

Over het plan van aanpak wordt intern gedubd. “Met Raymond Vissers en ik zal ook bij Marc van Hintum te rade gaan. Inzakken zoals bij Feyenoord gaan we in ieder geval niet doen. Daar hebben wij de spelers niet voor. Dan zou Twente ons uiteindelijk toch kapot spelen. Onze beste wedstrijden hebben we gespeeld door met veel druk naar voren te spelen. Alleen brengt dat tegen Twente met die slimme spelers heel veel risico’s met zich mee”, beseft Feskens, die afgelopen dagen hoe dan ook merkte dat de winst op AZ  een boost teweeg heeft gebracht binnen de selectie. “Lekker ontspannen als het kon en scherp als het moest. Het is een cliché, maar wel waar: iedere wedstrijd moet nog altijd eerst gespeeld  worden, dus ook deze.”

Be Sociable, Share!