‘Ik ben een winnaar’

foto Geert van Erven

Toen Willem II zich meldde en Hans Mulder het verhaal van Marc van Hintum aanhoorde, werd de transfervrije speler van RKC Waalwijk geraakt door de inhoud van de boodschap. “De keuze in welke divisie ik kon gaan spelen, vormde voor mij eigenlijk geen thema. De visie en het gevoel zijn veel belangrijker”, geeft Mulder aan waarom hij voor Willem II en dus de Jupiler League koos.

“Ik had een aanbieding van RKC, maar ik was na vijf jaar echt toe aan een nieuwe omgeving. Elke dag bij RKC leek op een gegeven moment op de andere. Telkens ook die ritjes vanuit Almere naar Waalwijk. Die sleur begon me per saldo gewoon steeds meer tegen te staan. Bij Willem II moet ik me sportief opnieuw bewijzen en we verhuizen met ons gezin naar Loon op Zand. Ontwikkelingen die me de benodigde prikkels geven. Zo kijk ik er naar uit om meer aandacht aan mijn vriendin en kind te schenken. Wat dat betreft is het een prettige bijkomstigheid dat we met Willem II meestal op vrijdag voetballen.”

Maar als het proces in Tilburg naar wens verloopt, zal dit voordeeltje van korte duur zijn. “Willem II is een club die in de eredivisie thuishoort, daar zal weinig misverstand over bestaan. Op zo kort mogelijke termijn wil de club die terugkeer realiseren. De sterkte? Het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. De start is veelbelovend, maar over een tijdje kun je pas zeggen of er ook een team staat. Individueel beschikt Willem II over betere spelers dan RKC, dat wel. Als we erin slagen een eenheid te worden, dan komt het goed. Als het niet komend seizoen is, dan in ieder geval het jaar daarop.”

Waarom Willem II hem vastlegde, denkt Mulder wel te weten. “Ik ben een winnaar, een vechter. Het type speler dat je in elk team nodig hebt. Zeker in de Jupiler League. Maar ik kan inderdaad ook heus een balletje trappen, hoor”, zegt de 24-jarige middenvelder met Spaans bloed. En temperament. “Ik vermoed dat mijn karakter op het veld wel iets te maken heeft met het feit dat mijn moeder Spaanse is. Na mijn geboorte in Amsterdam heb ik de eerste acht jaar van mijn leven in Spanje gewoond. En daarna nog eens voor een periode van twee jaar, toen ik tot mijn zeventiende in de jeugdopleiding van Real Zaragoza zat. Weet je, in Spanje voel ik me een Nederlander en andersom geldt dat ook. Een voorkeur heb ik niet echt. Hoewel, nu eentje. Voor Willem II. Echt een mooie traditieclub en voor mij persoonlijk absoluut een stapje vooruit.”

Be Sociable, Share!