‘Ik begrijp de pijn’

foto Geert van Erven

Alsof hij zojuist even een boodschapje had gedaan of een saunaatje had gepikt. Zo relaxed stond Anouar Hadouir erbij in de hectische zone waar na afloop van de duels de jacht op reacties en quotjes plaatsvindt. Hij maakt een praatje met bekenden en ja, natuurlijk heeft hij tijd voor een paar vragen. Wat Hadouir als Roda JC-speler in het veld van Willem II vond, de club waar hij naam maakte in het betaalde voetbal? “Er is werkelijk niets meer over van waar de club ooit voor stond. Voetbal was hier altijd de basis en nu, tja…”

“Het voetbal dat Willem II speelt is gebaseerd op enthousiasme. Daarmee maken ze het de tegenstanders lastig, maar heel vaak niet meer dan dat. Zie (4-5) vanavond. Op dit niveau is dat niet toereikend. Kijk naar de goals die ze maken. De factor toeval speelt daarbij een grote rol. Het is allemaal net niet. Spijtig dat ik deze conclusie moet trekken, want ik hoop echt het allerbeste voor deze club. Ook al fluiten de supporters mij uit. Maar dat vind ik niet erg. Ik neem ze niets kwalijk, ik begrijp de frustratie en de pijn. Bovendien weten ze volgens mij de reden niet eens waarom ik destijds ben vertrokken. Ik kreeg namelijk een contract voorgeschoteld, dat totaal niet strookte met wat op dat moment mijn inbreng was in het elftal.”

Hadouir (28) denkt dat het voor Willem II beter is terug naar af te gaan. Opnieuw bouwen, vanuit de Jupiler League. De tegenovergestelde richting die hij zelf gaat bewandelen. “Ik ben nu heel zorgvuldig aan het afwegen waar mijn voetbaltoekomst gaat liggen. Er is veel interesse. Ja, ik ben transfervrij. Zeer waarschijnlijk wordt het een buitenlandse club. Nee, met alle respect, geen Cyprus of iets dergelijks. Duitsland of Spanje, vermoed ik. Bayern Munchen en Barcelona worden het niet, ha ha. Maar serieus, ik praat echt over respectabele clubs.”

Giovanni Gravenbeek kijkt Hadouir na in zijn gang richting spelershome. De verontwaardiging is nog steeds van zijn gezicht af te lezen. De verdediger van Willem II kan het niet bevatten hoe makkelijk die goals toch steeds weer worden weggegeven. “Tijdens de rust wordt er geroepen: scherp beginnen! En na drie minuten staat het vervolgens gelijk. Keer op keer laten we het zomaar gebeuren. Ook na die 2-1. Je weet dat Roda het van de lopende mensen moet hebben en dan nog laten we ons verrassen.” Gravenbeek kwam van Vitesse in de hoop een volgende stap in zijn carrière te maken. Die kans is groot dat die vanuit de Jupiler League verder gestalte gaat krijgen. “Ik begrijp dat Willem II de optie in mijn contract heeft gelicht, want ik doe het goed. Of ik dat andersom ook had gedaan is de vraag. Ik wil namelijk in de eredivisie voetballen. Na vandaag wordt dat nog lastiger dan het al was.”

Be Sociable, Share!