IJzervreter

Kenny Teijsse FC UtrechtAls een soort van beloning mocht Kenny Teijsse begin januari met de eerste selectie van FC Utrecht mee op trainingskamp naar Portugal. Maar omdat een langer verblijf bij de groep van Jan Wouters er voorlopig niet in zat, diende de Amsterdammer (20) een verhuurverzoek in. “Ik heb al een tijdje een goed ritme te pakken. Op een hoger niveau dan de beloften kan ik dat het best uitbouwen. FC Oss was uiteindelijk het meest concreet.”

Dus streek Teijsse dinsdag voor het eerst van zijn leven neer in Oss. “Nee, het is geen Galgenwaard. Maar daar kijk ik nu doorheen. Ik wil de komende vier maanden iets neerzetten op het veld. Ik heb specifiek gezocht naar een club waar ik de zekerheid heb om te spelen”, zegt de linksback, die in zijn jeugdjaren bij DWS in Amsterdam-West -”ja, ik was altijd voor Ajax, maar dat vinden ze in Utrecht waarschijnlijk niet zo leuk om te horen”- vooral opviel door het maken van veel doelpunten. Hoewel hij vier jaar geleden door Utrecht gescout werd als linker centrale verdediger. “Dat was in een selectiewedstrijd met het district West. Er was geen ‘vier’ beschikbaar en toen ben ik daar neergezet. En blijkbaar beviel dat meerdere mensen.”

Met Teijsse heeft Oss tot aan het einde van dit seizoen de beschikking over een ijzervreter. “Klopt wel een beetje, ja. Ik geef altijd alles als ik eenmaal op dat veld sta. Het prettigst voel ik me als middenvelder, omdat ik simpelweg de drang heb om veel te doen. Maar strategisch is linksback een betere optie. Op die positie is over het algemeen minder concurrentie.” Behalve dan net bij Utrecht, waar Teijsse Bulthuis en Zullo voor zich heeft. Hoewel er momenteel aan Bulthuis getrokken schijnt te worden. “Maar ik denk dat hij dit seizoen niet meer vertrekt. Precies, anders hadden zij mij niet laten gaan.”

Beloften

Eén ding staat voor linkspoot Teijsse nu al vast. Hij keert straks alleen terug naar Utrecht als hij wordt opgenomen in de hoofdselectie. “Ik ben toe aan een hoger niveau. Die beloftencompetitie heb ik nu wel gezien. Ik wil meer”, geeft hij blijk van zijn ambities. Die overigens gegrondvest zijn. Teijsse is een voetballer die energie geeft aan een team. Sterk in de (lucht)duels en daarnaast ook in staat om de bal meer dan gemiddeld naar iemand met dezelfde kleur te spelen. Ook met zijn rechterbeen. “Op mijn tiende is een auto over mijn rechterbeen gereden: dubbele beenbreuk. Sindsdien is het gevoel wat minder. Nee, verdere last heb ik niet meer van dat ongeluk. Ik sta te popelen. Jammer dat de wedstrijd van vrijdag bij Go Ahead vermoedelijk niet door gaat. Alleen al vanwege het feit dat ik dan tegenover Bart Vriends zou komen te staan. Hij was de afgelopen tijden mijn maatje bij Jong Utrecht en heeft er ook voor gekozen om zich in de Jupiler League verder te ontwikkelen.”

Be Sociable, Share!