Ideale reserve

foto Geert van Erven

Op voorhand was zijn eventuele rol al helder. In een voorgesprek met Jurgen Streppel zei de coach dat Arjan Christianen tweede doelman van Willem II kon worden. Niet meer en niet minder. Hoewel de officiële handtekeningen nog gezet moeten worden, vormde die wetenschap geen beletsel voor Christianen om akkoord te gaan met de uiteindelijke aanbieding van de Tilburgers. “Ik moet David Meul scherp houden en zorgen dat ik er sta als het nodig is.”

Bij Fortuna Sittard (twee jaar) en RBC Roosendaal (drie jaar) was de keeper uit Oud-Gastel eerste keus. Stond in totaal 128 duels onder de lat in de Jupiler League. “Klopt, maar na het faillissement van RBC ben ik blij dat ik verder kan bij een ambitieuze club als Willem II. Ook al zal dat voor mij persoonlijk vermoedelijk vanaf de zijlijn zijn. Ik weet niet of het de bedoeling is dat ik bij de beloften wedstrijdritme op ga doen, over de invulling van een en ander moet nog gesproken worden.”

Christianen reageert nuchter op het vooruitzicht van een plaatsje op de reservebank. “Zoals ik al zei, er zijn geen valse verwachtingen gewekt. Er was interesse van andere clubs en bij FC Den Bosch ben ik ook op proef geweest. Dat duurde trouwens maar een halfuur, want toen kreeg ik een bal vol op mijn gezicht en lag vervolgens vier dagen op bed met een hersenschudding. En had Den Bosch inmiddels een andere keeper vastgelegd. Redelijkerwijs kun je aannemen dat Willem II bovenin gaat meedoen en dat lijkt me ook weleens lekker”, verklaart de 28-jarige doelman zijn keuze. “Mijn sterkste punten? Moeilijk om over jezelf te zeggen. Schrijf maar op dat ik redelijk allround ben”, aldus Christianen, die vanaf zijn elfde de gehele jeugdopleiding van NAC doorliep en het in Breda schopte tot … reserve bij het eerste.

Be Sociable, Share!