Hunte (nog?) niet speelgerechtigd

TorinoHunteFCEVanaf de tribune zag hij tandenknarsend toe hoe FC Eindhoven vrijdagavond een meer dan behoorlijke wedstrijd afwerkte tegen titelkandidaat VVV Venlo. Maar wat graag had Torino Hunte daar immers tussen gelopen. De van topklasser UNA overgekomen aanvaller werd echter buiten de wedstrijdselectie gehouden. “Geblesseerd? Nee, ik ben fit. Er zijn problemen met mijn overschrijving.”

Donderdagochtend werd Hunte door de leiding van FC Eindhoven op de hoogte gebracht van het feit dat hij niet speelgerechtigheid is. “Vraag me niet wat er precies aan de hand is, want dat weet ik niet. Je schijnt als club bepaalde procedures te moeten volgen bij een overschrijving en op dat vlak is iets misgegaan. Maandag heb ik samen met mijn zaakwaarnemer een afspraak met de clubleiding. Ik ga ervan uit dat dit verhaal de komende dagen uit de wereld is en ik vrijdag tegen Helmond Sport weer deel uit maak van de wedstrijdgroep. Nee, ik zoek er geen andere oorzaken achter. Heel  erg jammer dat dit is gebeurd, want ik voel me hartstikke goed. Heb voor mijn gevoel een prima voorbereiding gehad en mezelf verder door kunnen ontwikkelen.”

Wat er nou daadwerkelijk loos is, blijft vooralsnog onduidelijk. Kees Ploegsma junior, de zaakwaarnemer van Hunte, verwijst voor nadere uitleg door naar Hans Smulders. De directeur van FC Eindhoven bleek in eerste instantie niet bereikbaar voor een reactie. Later reageerde Smulders wel, maar eigenlijk ook weer niet. Inhoudelijk wenste hij geen mededelingen te doen, ook niet na het overleg op maandag. Vast staat al wel dat FC Eindhoven geblunderd heeft door bij de KNVB te laat (na 15 juli) met het verzoek tot overschrijving van Hunte te komen. Wat nu rest is een aanvraag voor dispensatie voor de gedupeerde voetballer.

 

Be Sociable, Share!