‘Het lot van een hoofdtrainer’

foto Geert van Erven

In prestatief opzicht was er in feite geen aanleiding om het aflopende contract met hoofdtrainer Dirk Heesen niet te verlengen. Toch besloot de leiding van FC Oss dat Heesen (42) na de zomer niet meer in Oss werkzaam zal zijn. Volgens directievoorzitter Bert Zwanenburg is het tijd voor een frisse wind. “Hier had ik niet op gerekend, maar aan de andere kant: dit is de voetballerij. En het lot van een hoofdtrainer”, reageerde Heesen.

Als eerstejaars eindverantwoordelijke loodste Heesen FC Oss vorig seizoen binnen een jaar vanuit de Topklasse terug naar de Jupiler League. Waarin hij deze jaargang, met een wederom flink vertimmerde selectie, opnieuw een prestatie van formaat neerzette. Met handhaving als doelstelling mag FC Oss zich eind januari immers al zo goed als veilig noemen. “Tja, je kunt er over redetwisten, maar dat is zinloos. Zij willen een ander gezicht voor de groep. Punt. Ik heb wel gedachtes over een en ander, maar die houd ik voor mezelf. Neemt niet weg dat ik het jammer vind, want deze ploeg is nog niet klaar. Ik heb heel goed kunnen samenwerken met deze spelersgroep en er zit nog veel rek in.”

‘Hou van het voetbal’

Na bijna veertien jaar, waarvan vier als speler, komt zodoende een einde aan het Osse tijdperk van Heesen. “Deze club zit in mijn hart, net als FC Utrecht en ADO Den Haag Wat nu? Blijven presteren met FC Oss en zoveel mogelijk lijntjes uitgooien. Ik hou van het voetbal en heb niet voor niets het diploma Coach Betaald Voetbal behaald. Het liefst blijf ik daarom in het betaalde voetbal werkzaam, waar maakt me niet zo heel veel uit. Dat kan ook over de grenzen zijn, ja. Maar ik ben realist genoeg om te beseffen dat de banen niet voor het oprapen liggen, zeker niet voor een beginnend hoofdcoach. Tegen een mooie club uit de top van amateurvoetbal zal ik bij voorbaat geen nee zeggen.”

De kans is niet ondenkbeeldig dat de opvolger van Heesen uit de koker van NEC komt. Dit zal afhangen van de mate waarin NEC en FC Oss het samenwerkingsverband continueren. De gesprekken hierover zijn gaande.

Be Sociable, Share!