Het is nog niet gedaan

foto Henk van Esch

Het was stilletjes in de kleedkamer van FC Den Bosch na afloop van het play-offduel (0-0) met De Graafschap. “De trainers reageerden niet ontevreden, maar wij als spelers hadden dat ene goaltje graag gemaakt”, verklaarde Ralf Seuntjens de kalmte. De invaller had de beste kans op dat doelpunt, maar schoof de bal vlak voor tijd langs de verkeerde kant van de paal.

“Op het moment dat ik schoot, werd ik op mijn enkel geraakt”, gaf Seuntjens aan als verzachtende omstandigheid voor zijn misser. “Dat scoren is mijn grootste issue. In mijn jeugdjaren maakte ik goals aan de lopende band. Door mijn positie en de speelwijze bij RBC was het vorig seizoen te verklaren dat ik minder voor het doel kwam. Hier bij Den Bosch is dat anders, hoewel ik natuurlijk geen basisplaats heb. Hard blijven werken en wachten op je kans. Meer kan ik in deze situatie niet doen. Gek trouwens, op de training vliegen de ballen er van alle kanten in. Nee, die tellen niet, maar het is wel een indicatie dat ik op de goede weg ben.”

Saai

Net als FC Den Bosch richting finale? Zou kunnen, als was het veldspel tegen de Superboeren niet geweldig. Misschien woog de gedachte om toch vooral geen goal tegen te krijgen te zwaar mee bij Den Bosch. Aangezien dat op voorhand de insteek was van De Graafschap kwam het duel nooit echt op gang. “Volgens mij was het saai, nietwaar?”, zei Seuntjens veelbetekenend. “Nul-nul is wellicht de meest vervelende uitslag om te beginnen voor een thuisclub in het tweede duel”,  reageerde Fons Groenendijk met een blik die verried dat hij zijn ploeg in staat acht te scoren op De Vijverberg.

En waarom ook niet? Met Poepon erbij in de punt zal Graafschap ongetwijfeld stormachtig beginnen, maar als Den Bosch die periode doorstaat, komen er gegarandeerd mogelijkheden. Elk Bosch doelpunt betekent dat Graafschap er eentje meer zal moeten maken. Het is nog niet gedaan ….

Be Sociable, Share!