Harde werkers

De tongval is haast identiek en qua naam dito. Naast een megaverschil in staat van dienst is er in ieder geval één gelijkenis waaraan Dirk Kuijt en Danny Guijt beiden voor 100% voldoen. “Wij Katwijkse jongens uit de Bollenstreek zijn harde werkers. Prima als het mooi kan, maar indien niet dan moet er gebuffeld worden.” Aldus Guijt, linkermiddenvelder en door Willem II voor twee jaar vastgelegd om eerst en vooral dynamiek en diepgang in het elftal te brengen.

Met zijn 30 jaar en twee seizoenen eredivisie-ervaring bij RBC zou je denken dat Guijt alles wel een beetje gezien heeft. Niettemin was hij onder de indruk van de rondleiding in het stadion van Willem II en de faciliteiten waarover de selectie kan beschikken. Mede dat gaf voor hem de doorslag om zijn krabbel in Tilburg te zetten. “Sparta was ook serieus geïnteresseerd. Eveneens een club met traditie en ambitie. Het toeval wilde dat wij drie jaar geleden een huis kochten in Breda, net voordat de belangstelling van Cambuur Leeuwarden ging spelen. Dat huis hielden we aan en is drie jaar verhuurd geweest. Maar nu komt die woning dus goed van pas. Alsof het zo moest zijn.”

Guijt zegt bij Willem II een topsportklimaat aan te treffen. “Ik vind ook dat wij straks met deze club voor het hoogst haalbare moeten gaan. Als je ziet wie er nu bij zijn gekomen en wat er al is, plus wat mogelijk nog komt, moeten we ons als Willem II gaan focussen op promotie. Uit het onderhoud dat ik met trainer Jurgen Streppel had, sprak naar mij toe veel vertrouwen. Bij Cambuur was die drang en druk om te presteren ook aanwezig, dus in dat opzicht heb ik de nodige ervaring. Ik zit nu misschien inderdaad in de herfst van mijn carrière, maar voel me daarentegen hartstikke fit. Heb ook altijd geleefd voor het voetbal en dat betaalt zich toch uit. Ik heb er zin in, ben echt blij met deze transfer.”

Be Sociable, Share!