‘Hard werken, jongen’

foto Marcel Bonte Image XL

Eigenlijk had FC Oss tegen SC Veendam met 4-4 gewonnen. Want wie met tien spelers een 2-4 achterstand ongedaan maakt, kan niet anders dan heel erg tevreden zijn. Toch was Charlie van den Ouweland na afloop enigszins in conflict met zijn gevoelens. “Toen wij met 2-1 voor kwamen, dacht ik: ‘dit gaat niet meer fout’. Ondanks die inhaalrace hebben we volgens mij toch twee punten verloren.”

Had hij weer. Stond hij eindelijk een keer in de basis van FC Oss en dan dit. Een black-out van de Osse doelman Richard Arends zette de wedstrijd op zijn kop. In de ijver om zijn slechte spelhervatting te corrigeren, torpedeerde de overbodig uit zijn doelgebied rennende Arends na een dik halfuur een tegenstander en kon met rood inrukken. Het lot van een keeper. Als die een fout maakt is het op een of andere manier altijd kassa. De klap van twee tegengoals in de slotfase van de eerste helft daar bovenop zag eruit als een vet kruis door de plannen van de thuisclub.

Pechduiveltje

“Uiteindelijk kan ik ook persoonlijk op een behoorlijke wedstrijd terugkijken, maar een optimaal begin is anders. Nee, fysiek viel het eigenlijk best mee. Ik bedoel, ik ben geen speler die ritme nodig heeft om te kunnen presteren. Maar met elf tegen elf kun je aan de bal natuurlijk meer brengen dan nu het geval was. En daar moet ik het in eerste instantie toch van hebben”, zei Van den Ouweland, die in de laatste maanden het pechduiveltje sowieso al aan zijn fiets had hangen. Door een blessure miste hij deze zomer het EK-beachsoccer en de voorbereiding met zijn nieuwe club. “In zo’n periode wordt de basisformatie gevormd en nadien had de trainer weinig redenen om te wisselen.”

Geduld werd zodoende het toverwoord voor Van den Ouweland. “Je weet hoe het werkt. Gaandeweg krijg je te maken met blessures en schorsingen en als je goed traint komen die kansen dan vanzelf. Zie vanavond. Ik loop lang genoeg mee om te weten dat zoiets zichzelf meestal wel oplost”, toonde de balvaardige middenvelder zich niet ongerust met het oog op een nakend vervolg in de startende elf.

Petje af

Zoals hij ook positief is in antwoord op de vraag of FC Oss deze prestatiecurve kan continueren. “Deze ploeg heeft verschillende spelers die echt willen en kunnen voetballen. En daarnaast is de teamspirit enorm, op karakter kunnen wij ook iets forceren. In een Jupiler League waarin de krachtsverschillen volgens mij kleiner zijn geworden, kun je dan geklasseerd staan zoals wij momenteel.” Petje af, zei Heesen in reactie op de krachtsinspanning van zijn ploeg. “Trainer, wat gebeurt hier allemaal?, vroeg Tim Nelemans mij nadat de supporters zo uitzinnig van vreugde reageerden. Een kwestie van simpelweg hard werken, jongen. Dan krijg je er dit voor terug”, refereerde de coach aan het moment waarop het hek na het laatste fluitsignaal open ging en spelers en fans één waren.

foto Marcel Bonte Image XL

Be Sociable, Share!