Goeiendagschotel!&*?-k%$u#>t!

foto Henk van Esch

foto Henk van Esch

Het seizoen 2012-2013 zal niet bepaald in gouden letters worden bijgeschreven in de annalen van FC Den Bosch. Naast alle commotie rondom AZ heeft de club ook sportief weleens beter gepresteerd. En dat is een joekel van een understatement. Net nu het team wat leek op te krabbelen met twee zeges op rij, kwam die man met de hamer weer langs. Want nieuwkomer Istvan Bakx is vanwege een nekhernia op z’n minst een weekje of zes uitgeschakeld.

“Bagger”, vat Fred van der Hoorn één en ander in een eerste reactie krachtig samen. De technisch directeur van FCDB, overigens ziek thuis ten tijde van de bekerperikelen, klinkt desondanks niet down. Of wil dat niet. Hij is achter de schermen druk bezig met de invulling van het hoofdtrainerschap en in het verlengde daarvan met de selectie. Met Bakx dacht Van der Hoorn coach Poortvliet de missing link te hebben aangereikt, maar waar eerder De Vogel als beoogde nummer tien met een kruisbandblessure afhaakte, is nu de Zeeuwse schaduwspits eveneens rap na zijn komst de pineut.

Protocollen

En Den Bosch met hem. “Medische keuring? Luister. Die jongen heeft voor de winterstop 18 duels gespeeld met AGOVV en sinds zijn komst vorige week anderhalve wedstrijd voor ons. Hij had wat lichte nekklachten, maar dat hebben jij en ik toch ook weleens? Bakx heeft  de standaard keuring ondergaan, maar zeg nou zelf: dit verwacht je toch niet? Dus nee, we hebben geen foto’s van zijn nek laten maken… Maar okay, misschien moeten we in de toekomst een andere procedure introduceren. Nog omzichtiger te werk gaan volgens allerlei protocollen”, zegt Van der Hoorn, die weigert nu al van een verloren campagne te spreken. “Ben je gek! Dit verhaal Bakx is een sportieve aderlating, maar financieel kunnen we het gelukkig verhapstukken. En de play-offs kunnen we nog halen, hoor. Je moet er alleen wel in geloven met zijn allen.”

Be Sociable, Share!