Gif

foto Marcel Bonte ImageXL

Niets zo onvoorspelbaar als die Jupiler League en ja, FC Oss uit is altijd lastig. Clichés, maar oh zo waar. Na Eindhoven, Cambuur en Helmond Sport sneuvelde ook FC Zwolle (1-0) aan de Hescheweg. Tegen een thuisploeg die vijf opeenvolgende nederlagen achter de kiezen had. “Voor rust hadden we afstand moeten nemen”, sipte Bart van Hintum, Ossenaar in Zwolse dienst.

Vanachter zijn masker (neusbreuk) zag ook Van Hintum dat Oss in de eerste helft geen grip kreeg op de roulerende Zwollenaren. “Tijdens de rust heb ik flink met de vuist op tafel geslagen. We wisten dat die schuifmomenten gingen komen, hebben dat uitvoerig besproken en uitgetekend. Maar als je niet communiceert en geen initiatieven neemt”, sprak coach Dirk Heesen, die – met dank aan de prima keepende Vincent van Trier – de handen dicht mocht knijpen dat de ruststand 0-0 luidde.

Dat Zwolle Oss zelf in leven had gehouden, kreeg de koploper nadien dubbel en dwars teruggekaatst. Oss kwam nu wel in de duels en kon daardoor ook aan de bal iets uitrichten. Zwolle bleef het antwoord schuldig. Spits Ruud ter Heide werd aan de lopende band bestookt met crossballen, hetgeen van weinig fantasie getuigde. “Normaal wint Ruud de meeste luchtduels”, wist Van Hintum. “Voor ons was het lekker dat ze die ballen bleven geven. Van Kapralik win je het niet zomaar, dat is een beest. En Sumelka en Van Muijen zijn natuurlijk ook geen slechte koppers”, gniffelde Roel van de Sande.

Scalp

De scalp van Zwolle kan volgens de linkspoot de opmaat worden voor een leuk slot. “De dip lijkt voorbij. Helmond uit was al een stuk beter en je merkt dat het gif in ons spel weer aan het terugkomen is. We krijgen Willem II nog en voor de rest allemaal ploegen die bij ons in de buurt staan. Met drie punten gaat het hard.” Wellicht krijgt FC Oss ook te maken met andere tegenstander. Vandaag starten de gesprekken met de spelers aangaande volgend seizoen. “Dan kan het twee kanten op. Je krijgt onvermijdelijk te maken met teleurstellingen. De trainer, die zelf ook in die situatie zit, heeft al aangegeven dat een ieder hoe dan ook iets te winnen heeft in die laatste wedstrijden. Als je niet mag blijven, kun je jezelf wel elders in de kijker spelen. Ik? Zou het verrassend vinden als ze niet met me verder willen. Aan de andere kant biedt een transfervrije status ook mogelijkheden. Ik zou het best weleens hogerop willen proberen. Denk dat ik dat aan kan.”

foto Marcel Bonte ImageXL

Be Sociable, Share!