Gevaar komt van rechts

foto Marcel Bonte ImageXL

“Voor de amusementswaarde was dit ongetwijfeld een perfect duel, maar zoals wij in de eerste helft speelden, kan echt niet. Het leek wel een partijtje 6 tegen 16.” Linkspoot Marcel van der Sloot poetste de 0-3 achterstand nadien met rechts mede gedeeltelijk weg, maar de kloof was te groot. Opmerkelijk: zes van de zeven doelpunten bij FC Oss-Almere City (3-4) vonden hun oorsprong aan de rechterzijde van het veld. En ook na het laatste fluitsignaal bleek het gevaar van rechts niet geweken.

“Laten we het over de arbitrage maar niet hebben”, sprak Van der Sloot veelzeggend. Van de Graaf, de man in kwestie, acteerde zoals FC Oss in de eerste helft. Zeg maar met weinig feeling voor het spel. En dat leverde, natuurlijk ook door het wedstrijdverloop, veel frustratie op aan Osse kant. Een supporter in een scootmobiel uitte dat door meteen na afloop vanaf de rechterflank tot twee keer toe in te rijden op Van de Graaf, die naar eigen zeggen een achillespeesblessure overhield aan het incident.

Hoofdpijn

Voor Oss restte met name hoofdpijn. “De conclusie na deze avond is duidelijk. Als wij het zoals voor rust niet met en voor elkaar doen, gaan wij weinig punten halen. Dramatisch was het toen. Hoe makkelijk wij de goals weggaven ook. Volgens mij hebben wij vijf jongens van 1.90 meter en dan mag het nooit gebeuren dat wij een doelpunt tegen krijgen uit een standaardsituatie”, refereerde Van der Sloot aan de 0-3 op slag van rust.

Niettemin had hij tijdens de pauze nog hoop op een revival. “Want dat is de Jupiler League. Ook bij een 3-0 achterstand ben je niet kansloos.” Zelfs bij 0-4 niet, een goal die ontstond na een beginnersfout van invaller Dennis Janssen. “Uiteindelijk zie je wat er kan gebeuren. Voor hetzelfde geld maken wij in de laatste minuut de 4-4. Ik durf te stellen dat wij met FC Oss elke tegenstander in deze afdeling onze wil kunnen opleggen. Ik loop al wat jaartjes mee en ik zie tijdens de trainingen wat een aantal spelers individueel in de mars heeft. Dat moet alleen wel vertaald worden naar de wedstrijden, waarin we vooral als een collectief moeten opereren. Met lef en overtuiging, vanaf minuut één.”

Grashoogte

Gek genoeg deed Oss dat eigenlijk wel. Want wat zou er gebeurd zijn als Christopher Bieber, terwijl de stadionklok nog op 0 stond, die superkans gewoon had afgemaakt? “De bal rolde niet”, nam Dirk Heesen het op voor de Duitse debutant. De coach wilde de nederlaag er niet aan toeschrijven, maar toch stipte hij het item aan. “FC Oss is een betaald voetbal organisatie. Dan horen wij toch te bepalen hoe hoog het gras wordt gemaaid? Twee centimeter is de norm en niet drie. Schijnbaar kost het nogal wat tijd om de messen te verstellen, maar dat maakt wel een wereld van verschil.” Precies zoals die tussen helft één en twee. Bekijk alle aanvallen:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xBDD1W-6Pu8]

Be Sociable, Share!