‘Genoeg gepraat’

foto Marcel Bonte ImageXL

Toen Joep van den Ouweland zijn jawoord gaf aan FC Oss had hij niet de illusie om voor de bovenste plaatsen te gaan voetballen. “Maar dit is wel het totaal andere uiterste”, verzuchtte de middenvelder uit Gilze na de 0-3 tegen Fortuna Sittard, de vierde competitienederlaag op rij. “Er moet wat gebeuren. Wat? Geen idee. Maar gepraat hebben we volgens mij nu wel genoeg.”

Omdat Angelo Simone niet beschikbaar was vanwege een buikspierblessure stond Van den Ouweland tegen Fortuna weer eens in de basis. Op de plek van Simone als centrale middenvelder. Dat betekende veel balcontacten voor Van den Ouweland, maar ook hij kreeg het zaakje niet aan de praat. “In de eerste helft kwamen we er af en toe best aardig uit”, zei hij en daarmee legde hij de vinger op de meest kwetsbare plek bij Oss: het gebrek aan stootkracht voorin.

Met Tim Nelemans naast zich op de bank koos coach Anton Janssen opnieuw voor een systeem zonder vaste centrumspits. Het plan was om met veel beweging vanuit de tweede lijn de Limburgse defensie in verwarring te brengen en tegelijkertijd een numeriek overwicht op het middenveld te creëren. “Maar als je van achteruit niet in dribbelt, wordt het effect een stuk minder”, gaf Van den Ouweland een ander manco van FC Oss aan. “Uiteindelijk moet je denk ik concluderen dat het inderdaad ook op kwaliteit aankomt.”

Latupeirissa

Waar met name Cayfano Latupeirissa – wiens uitstraling overigens nog altijd geen gelijke tred houdt met zijn prestaties – voor rust niet optimaal omging met een paar mogelijkheden, was de 0-2 luttele seconden voor het rustsignaal in feite de nekslag voor de thuisclub. “In de tweede helft probeerden we het nog wel, daar kun je denk ik weinig van zeggen. Maar het is blijkbaar allemaal niet goed genoeg. Na die 0-3 was het in de laatste twintig minuten vooral voetballen tegen de klok.” Een groot deel van de Osse harde kern wenste dat gedeelte niet meer mee te maken en verliet het stadion.  “Leuk is anders, maar we moeten onszelf zien te herpakken. Alleen hoe weet ik op dit moment eerlijk gezegd ook niet. Tot dit seizoen heb ik altijd bovenin de Jupiler League en onderin de eredivisie gespeeld. Dit is een compleet nieuwe ervaring.”

De schade voor Oss zal vermoedelijk verder reiken dan de nederlaag en het verder geslonken zelfvertrouwen. Aanvoerder Marcel van der Sloot ging vroegtijdig naar de kant met enkelproblemen en vooral de blessure die Ruud van den Dungen (foto) opliep, oogde niet best. Maandag ondergaat de middenvelder een scan van zijn rechterknie. Gevreesd wordt voor kruisbandletsel.

foto Marcel Bonte ImageXL

Be Sociable, Share!