‘Geleerd mezelf te wapenen’

foto Henk van Esch

Uiteraard kan hij zich het moment nog voor de geest halen. A-junior Diego Karg was 16 jaar toen hij zijn debuut maakte in de hoofdmacht van FC Den Bosch. “Uit bij RBC. Ik speelde niet heel lang, maar het was indrukwekkend. Ik herinner me vooral dat het een stuk sneller ging dan ik gewend was.” Eigenlijk zou dat stadium van invalbeurten nu, dik vier jaar later, allang voorbij moeten zijn. Maar toch is dat niet de tegenwoordige status. “Hoewel ik nog steeds blij ben met de minuten die ik krijg, hoop ik snel op meer. En vooral op een profcontract.”

Met 16 goals was Diego Karg topscorer van FC Den Bosch in de voorbereiding op het huidige seizoen, waarin de 21-jarige spits in de twee duels tot dusver beide keren als invaller werd gebruikt. “Ik heb bewezen dat ik het niveau aan kan. Ben sterker geworden, zowel fysiek als mentaal. Uit de gesprekken met de technische leiding blijkt dat er tevredenheid is over de manier waarop ik me manifesteer. Altijd goed om te horen en dat motiveert me om zo mogelijk nog beter mijn best te doen. Maar ja..”

Zorgvuldige woordkeuze

Karg kiest zijn woorden zorgvuldig. Hij zegt zeker niet ondankbaar over te willen komen na twaalf jaar ‘lidmaatschap’ van de FC Den Bosch-familie. “Ik woon nu nog bij mijn ouders, maar ben inmiddels op een leeftijd waarop ik in staat wil zijn in mijn eigen levensonderhoud te voorzien. En dat kan als ik een contract mag ondertekenen. Het liefst bij FC Den Bosch. Dat is mijn vurige wens. Als amateur ben ik nergens aan gebonden. Even geleden toonde een club interesse, maar dat leverde uiteindelijk niets op. Bij mijn weten er is momenteel geen concrete belangstelling. Er rest vooralsnog niets anders dan doorgaan waarmee ik bezig ben en afwachten.”

Karg zegt een sociaal denkend mens te zijn en te willen blijven, maar dat daarmee niet gezegd is dat hij die eigenschap ook binnen de lijnen praktiseert, zoals weleens wordt beweerd.  “Dat ik te lief zou zijn klopt niet. Net als het etiket eeuwig talent dat ik kreeg opgeplakt. Nou, ik kan verzekeren dat ik heb geleerd mezelf te wapenen. Ik sta echt mijn mannetje wel, laat daar geen misverstand over bestaan”, aldus de spits met een sprong- en kopkracht die doet denken aan Hans Gillhaus, voormalig FC’-er en later bij PSV uitgegroeid tot international. “Als ik mezelf analyseer als voetballer kan ik niet echt een punt noemen dat je als zwak kunt typeren.” Aan vertrouwen in eigen kunnen geen gebrek. Nu nog de definitieve bevestiging. En die beloning.

Be Sociable, Share!