‘Geen zorgen’

foto Marcel Bonte ImageXL

Ja, natuurlijk had hij het ook gehoord, die teksten als ‘Janssen, neem je rotzooi mee’ en de roep om de vorige trainer ‘Heesen, Heesen’. “Wat wil je dat ik daarop zeg?”, reageerde Anton Janssen na de derde nederlaag van FC Oss binnen één week op de hem bekende, rustige toon. Hij begrijpt dat het publiek beter voetbal wil zien en vooral betere resultaten. “We laten nu even niet zien wat we kunnen. Nee, ik maak me geen zorgen.”

Janssen staat met zijn team een ander type voetbal voor ogen dan men in Oss gewend was. Meer geënt op balbezit en waarin geduld een wapen is. Een proces dat sowieso tijd kost, zeker als de groep spelers waarmee dat moet gebeuren niet bepaald overloopt van individuele kwaliteit. Waaraan, zeg maar, het nodige geschaafd moet worden. En waaruit tussendoor ook nog eens pionnetjes (Van Muyen, Nielsen, Van de Sande) wegvallen/wegvielen.

Dus daarom ook de vraag aan Janssen, waarom startte je tegen AGOVV (0-2) niet met Tim Nelemans? De gewenste, ervaren spits en als diepste aanspeelpunt van wezenlijk belang in het soort voetbal dat de coach wil zien. “Tegen Dordt voerde hij direct na zijn komst zijn rol één helft prima uit, maar daarna werd het minder. Ja, hij brengt nog niet wat ik van hem verwacht. Deels te verklaren gezien het late tijdstip van aansluiting.”

Vruchteloos

Roy de Ruiter kreeg de voorkeur van de coach en juist hij had het duel mogelijk een andere wending kunnen geven, als…. Maar als telt niet, ook niet voor Oss. Het stiftje van De Ruiter over de uitvallende doelman was subtiel, maar te zacht. Geen 1-2. “Met drie verdedigers hebben we de druk in de tweede helft opgevoerd en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Over de instelling heb ik geen klagen. En het is begrijpelijk dat je als team naar het einde toe wat wegzakt als je ziet dat alle  pogingen uiteindelijk vruchteloos blijken. Maar we gaan gewoon door, hoor. We zijn net begonnen!” Winst of verlies, Janssen is altijd dezelfde Janssen.

foto Marcel Bonte ImageXL

Be Sociable, Share!