(Geen) padvinders

foto @rkcwaalwijk

foto @rkcwaalwijk

Na Willem II en Helmond Sport zijn inmiddels ook RKC Waalwijk, NAC Breda en FC Oss begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De markt met beschikbare spelers is overvol en de eisen van de heren voetballers dienovereenkomstig gematigder. De wens om versterking is er vanuit de clubs eigenlijk altijd wel, dus was het min of meer logisch dat zich een flink aantal proefspelers meldde bij de eerste trainingen.

En op ‘t oog geen padvinders. Zo maakte bij RKC ex-international Romeo Castelen zijn opwachting. De 30-jarige vleugelaanvaller was voor het laatst actief in Rusland (Novgorod). Voorheen voetbalde Castelen voor ADO Den Haag, Feyenoord en HSV. Circa vijftig kilometer verderop in Zundert eveneens ’n paar opvallende verschijningen tijdens de ouverture  van NAC. Oudgediende Matthew Amoah, Gil Swerts (ex-Feyenoord, Vitesse en AZ) en de Hongaarse linkspoot Bodor van voorheen onder meer Roda JC.

Liefst vier

Een treetje lager wat bescheidener namen. Willem II verwelkomde in de persoon van Brahim Zaari een mogelijke vervanger voor David Meul. De voormalige doelman van FC Den Bosch keepte afgelopen seizoen voor FC Eindhoven. Bij FC Oss sloten liefst vier spelers aan in de hoop op een plaatsje in de uiteindelijke selectie. Middenvelder Khalid Salim El Abed (20, jeugdopleiding Ajax), doelman Rodney Rosink (18, FC Zwolle), middenvelder Sander Kruis (21, ex-RBC en Sparta) en verdediger Luuk Hultermans (20, RKC).

Be Sociable, Share!