Geen gekke sprongen

Hij had een aanbieding van AGOVV op zak, maar toch koos Cees Keizer voor een verlengd verblijf bij FC Oss. “Daar ben ik blij mee. Ik weet nu voorlopig waar ik aan toe ben. En misschien trek ik hiermee anderen over de streep”, verwijst de 25-jarige Volendammer van geboorte naar de contractvoorstellen die de zes overige mogelijke blijvers gedaan zijn. Keizer kwam met Oss mondeling een eenjarige verbintenis overeen. “Handig vanuit beider perspectief. Je weet nooit hoe het loopt.”

Zijn keuze voor FC Oss had ook een praktische kant. “In de ochtenduren werk ik dagelijks als assistent belastingadviseur op een kantoor in mijn woonplaats Arnhem. Bij Oss kan ik werk en voetbal prima combineren zonder in allerlei stressvolle schema’s verzeild te raken. Wij trainen straks namelijk in de middaguren. Maar ook sportief zie ik bij Oss een mooie uitdaging liggen. Het zal toch de vraag zijn hoe wij het gaan doen in de Jupiler League. Gekke sprongen zullen niet gemaakt worden, maar met een paar versterkingen erbij denk ik dat Oss zich op zijn minst moet kunnen handhaven. Dat wordt ook de doelstelling, zo realistisch wordt wel gedacht.”

In dat opzicht redeneert Keizer ook op persoonlijk vlak. Met de beloften van Ajax en bij Vitesse rook hij ooit aan het hoogste niveau, maar die droom heeft hij inmiddels laten varen. “Ik liep in die tijd een paar pittige blessures op en sindsdien heb ik nooit meer kunnen brengen wat ik voordien bracht.” Voor een basisplaats in een team dat naar verwachting in de onderste helft van de eerste divisie bivakkeert heeft Keizer nog voldoende in huis. “Volgens mij kom je uiteindelijk altijd op de plaats terecht waar je thuishoort. Volendam? Tja, die club betekent logischerwijs iets extra’s voor mij. In het verleden heb ik door de omstandigheden op dat moment tweemaal een aanbod van ze afgewezen. Dus ik verwacht niet echt dat ze me nog eens zullen vragen. Nog even los van het niveau, dat daar toch wat hoger ligt.”

Be Sociable, Share!