Geduld is op: maatregelen!

foto Geert van Erven

Het kan haast niet anders dan dat FC Den Bosch vrijdag tegen Telstar als team alles, maar dan ook echt alles uit de kast haalt om de punten in Den Bosch te houden. Dat zijn de spelers verplicht. Aan de club, aan zichzelf, maar ook aan Fons Groenendijk. Dagen na de oorwassing bij Sparta (4-0) is de Bossche coach nog niet over die teleurstelling heen. “Ik heb namelijk eerder dit seizoen gezien dat ze wel degelijk beter kunnen. Helaas heeft een flink aantal spelers niet door dat soms andere dingen gevraagd worden, met name als het voetballend niet loopt. Mijn geduld is op en daarom zal er een ander elftal aan de aftrap verschijnen.”

De ene week met 4-0 (RBC) winnen en de andere week met dezelfde cijfers worden weggeveegd. Deze gegevens passen precies in de tussenbalans die over FC Den Bosch kan worden opgemaakt. Net als de vele gelijke spelen. Veel blaffen en weinig bijten. En bij Sparta zelfs helemaal geen geblaf. “Voor mij onbegrijpelijk. Wat betreft instelling, bedoel ik dan. Andere oorzaken zijn er voldoende. Het klinkt altijd lullig om excuses te gaan opvoeren, maar je kunt er niet omheen dat we John Verhoek missen. Ook buiten het veld. Dat Tom van Weert als zijn mogelijke vervanger geblesseerd is geraakt. Dat Hasan Kilic met zijn enorme loopvermogen, zonder dat velen dat in de gaten hadden, toch wel heel belangrijk was voor de ploeg. Dat Theo Lucius wekenlang niet kon trainen vanwege liesklachten, maar wel speelde. Daarom hebben we besloten om Lucius eerst volledig fit te laten worden, voordat we hem weer gaan gebruiken.”

Hoe dan ook, de tussenbalans leert eveneens dat FC Den Bosch ondanks alles niet kansloos is in de race om een plek in de play-offs. Het gat bedraagt ‘slechts’ vier punten. “We hebben nog steeds kansen. Daar moeten we vol voor gaan, da’s duidelijk.” Een re-revival zou ook Groenendijk zelf goed van pas komen, want binnen afzienbare tijd zal gesproken worden over zijn toekomst als coach van Den Bosch. “Ik snap dat de buitenwacht zo denkt. Persoonlijk zou ik in principe best verder willen. Ik vind Den Bosch echt een leuke club en ik heb met fijne mensen te maken. Met manager Fred van der Hoorn zit ik op één lijn inzake onze visie op het spel en de gang van zaken binnen de spelersgroep. Ook met betrekking tot volgend seizoen. In dat kader zijn de veranderingen die ik ga doorvoeren in het team ook met een schuin oog daar naartoe.” Het woord (en de daad) is nu in eerste instantie aan de Bossche spelers.

 

 

 

Be Sociable, Share!