‘Ga zeker kansen krijgen’

Het echte werk met alles wat daarbij komt kijken moet natuurlijk nog beginnen, maar tot dusver loopt het voor Alexander Mols naar wens als nieuwkomer bij FC Den Bosch. “Boven verwachting zelfs. Voel me ontzettend op m’n plek in de groep en fysiek heb ik alle trainingen kunnen behappen. Daarnaast heb ik al flink wat speelminuten gekregen”, zegt de spits die deze zomer overkwam van Blauw Geel’38.

foto Henk van Esch

foto Henk van Esch

“Topscorer tot nu toe? Euh, dat zou best eens kunnen. Effe denken. Ik heb er vier gemaakt, Stijn de Looijer volgens mij… drie. Ja, klopt, vier is het hoogste aantal. Verassend? Eigenlijk heb ik in elke wedstrijd wel kansen gehad. Ook tegen Twente, toen die kopbal er bijna inzeilde. Die wedstrijd was ’t hoogtepuntje tot op heden. Stond ik daar tegenover mannen die eerder in de Champions League speelden. Toch gaaf. Voor nu is dit allemaal al heel mooi.”

De Veghelaar had trouwens ook de invalbeurt van dinsdagavond kunnen benoemen. Tegen Ross County, de Schotse nummer vijf van de Premier League, leidde hij in de slotfase met een demarrage plus een dreun tegen de onderkant van de lat immers hoogstpersoonlijk de winnende 1-0 van Zeldenrust in. “Zeker voel ik me een volwaardig lid van de selectie. Het gaat hier allemaal sneller, maar ik heb me rap aangepast. Ook qua trainingsintensiteit. De trainers drukten me in het begin op het hart dat ik moest aangeven wanneer het lichaam zou protesteren, maar dat is niet nodig gebleken. Ik maak doordacht  gebruik van de rustmomenten, heel belangrijk. Plus let ik tegenwoordig beter op wat ik eet. Allemaal in het teken van het herstel.”

Basisplaats

En met het oog op een prominente rol in de Bossche aanval, nietwaar? “Dat zou geweldig zijn, maar vooralsnog richt ik me op zoveel mogelijk speelminuten. Die ik zeker verwacht te krijgen, ga zekerkansen krijgen. En wie weet mondt dat straks uit in een basisplaats. Het belangrijkst is nu echter dat ik fit uit de voorbereiding kom. Ik ken verhalen van spelers die op ’t laatst geblesseerd raakten en daar vervolgens een hele tijd tegenaan hikten. Zo’n scenario wil ik absoluut voorkomen.”

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Gezond blijven, bijleren en genieten, dat wordt het credo voor de spits die de afgelopen drie jaar vijftig goals maakte in de Hoofdklasse. “We hebben inmiddels twee keer specifieke training gehad van spitsentrainer Harry van der Laan. Die frequentie zal toenemen. Heel leerzaam,ja. Bijvoorbeeld één aanname en dan afwerken. Met een goeie eerste aanname win je tijd. Sterker,als de eerste aanname niet goed is, is de kans meestal weg op dit niveau. Ja, dit is prachtig om mee te maken. Ik sta er ook open in, voel me vrij. Heb inderdaad niets te verliezen, laat ’t maar op me afkomen. Straks als de competitie eenmaal loopt, pak ik ook mijn studie op. Voor een paar vakken, zodat alles goed te combineren is. En dan kan het zomaar een verrassend jaar worden…”

Be Sociable, Share!