Frustraties en positieve energie

foto Geert van Erven

Het is de ochtend after the night before. John Feskens (foto) zegt dat hij geleerd heeft zich minder druk te maken over zaken waarop hij toch geen invloed heeft. Maar ook de assistent-trainer van Willem II moest zich zaterdagavond inhouden na de nederlaag bij PSV. De 2-1 voor de koploper viel pas diep in blessuretijd. “En dat kwam door de beslissingen van Wiedemeijer.”

Maar hij schopte die bal er toch niet in? Feskens legt uit. “Het gaat over de norm die een scheidsrechter hanteert en de mate van consequentheid die hij daaraan verbindt. Wiedemeijer stuurt Halilovic weg met twee keer geel. Je kunt vraagtekens plaatsen of die kaarten terecht waren, maar goed, die voldeden blijkbaar aan zijn norm. Dan zie ik vervolgens Manolev een overtreding, die op zijn minst even zwaar was als die van Halilovic. En dan volstaat Wiedemeijer met een vermaning. Begrijp je? Door die rode kaart voor Lampi, hetzelfde verhaal met de norm, valt er in blessuretijd een gat op rechts en kan Bouma die voorzet geven op Zeefuik.”

Feskens beklemtoont dat hij zich niet wil verschuilen achter de arbitrage in relatie tot de stand op de ranglijst. “Voor de winterstop hebben we het in een hoop wedstrijden niet goed gedaan. Punt. Maar als je alle arbitrale beslissingen die tegen ons genomen zijn tegen het licht houdt, kun je niet anders dan concluderen dat Willem II toch wel vaak het kind van de rekening was. Wat ik na het laatste fluitsignaal zei tegen Wiedemeijer? Wij kunnen degraderen, maar ze moeten jou ook degraderen!”

Ondanks alles overheerst in het Tilburgse kamp volgens Feskens toch het positivisme na de nederlaag in Eindhoven. “De emoties liepen even hoog op, uiteraard. Maar rustig analyserend mogen we stellen dat Willem II aan de beterende hand is. Als wij de inzet en beleving de komende tijd op het huidige niveau kunnen houden, gaan wij gegarandeerd wedstrijden winnen.”

Be Sociable, Share!