‘Focus nu op herstel, rest is bijzaak’

foto Jack Wolters

foto Jack Wolters

De mededeling vanuit het ziekenhuis kwam niet meer als een verrassing voor Tom van Weert. “De tests die de fysio’s hadden uitgevoerd wezen al op schade aan een kruisband”, zegt de topscorer van FC Den Bosch in reactie op de uitkomst van scan. Die luidde: afgescheurde voorste kruisband, een scheurtje aan de buitenmeniscus en een opgerekte knieband.

Van Weert liep de blessure vrijdag op bij FC Eindhoven. “In een duel dat doorgaans 99 van de 100 keer goed afloopt. Ik bleef haken achter een hand van de tegenstander en maakte toen blijkbaar een verkeerde beweging. Ik geloof dat ik inmiddels de vijfde ben die dit binnen onze selectie vrij recentelijk is overkomen. Of er een verband en/of aanwijsbare oorzaak is tussen al deze gevallen weet ik niet. Eerlijk gezegd denk ik dat het pure pech is, overmacht.”

Ruud van Nistelrooij

De sluimerende interesse van andere clubs is nu van de baan, toch? “Daar ga ik wel vanuit,ja. Een geblesseerde speler is niet interessant. Maar dat zijn zaken voor latere zorg en je kunt het ook positief bekijken. Ik heb nog een contract tot 2014 bij FC Den Bosch. Stel dat mijn contract nu afliep… De komende tijd ga ik me volledig focussen op mijn herstel. Daar heb ik al mijn energie voor nodig. Negen maanden, ja. Ik verwacht dat de eerste operatie rond begin juni kan plaatsvinden. Eerst moet de knie tot rust komen. Nadat ze een nieuwe kruisband hebben aangebracht volgt later een kleine ingreep voor de meniscus. Nuchter? Het kan zijn dat de klap nog moet komen, maar aan de andere kant weet je dat dit kan gebeuren. Velen zijn mij voorgegaan. En met de meesten is het goed gekomen. Ze zeggen soms dat je er zelfs sterker uit komt. Ruud van Nistelrooij bellen? Als ik me niet vergis had hij dezelfde schade en iedereen weet hoe zijn carrière uiteindelijk is verlopen. Vooruit kijken en positief blijven, ook al zullen er ongetwijfeld zware momenten komen.”

Be Sociable, Share!