FC Kruisband

foto Michel Bodar

Soms kan een bepaalde dosis (zelf)spot verzachtend werken bij tegenslag. Dat laatste is het geval bij FC Den Bosch. En niet zozeer door de valse start in de competitie. “Dit heet de Wet van Murphy, geloof ik”, reageert Fred van der Hoorn op de vierde (!) kruisbandblessure binnen de huidige Bossche selectie. Het laatste slachtoffer heet Wouter de Vogel.

Of FC Den Bosch een naamsverandering overweegt, luidt de vraag. FC Kruisband. “Tja, dit is te bizar voor woorden. Hoewel het geval van Wouter op zich staat. Zijn ingescheurde kruisband ontstond uit een voetbalmoment. Een normaal duel waaruit hij ongelukkig tevoorschijn is gekomen. Het is eerst en vooral triest voor die jongen zelf. Als huurling van ADO wilde hij zich in zijn laatste contractjaar heel graag bij ons bewijzen”, verwijst de directeur van de Bossche eerstedivisionist naar de verwachte herstelperiode van zeker acht maanden.

Botte pech

Eerder werd Den Bosch geconfronteerd met kruisbandperikelen bij Mike Scholten, Hasan Kilic en Julian Willems. De laatste twee scheurden zelfs twee keer dezelfde kruisband. In combinatie met de blessure van De Vogel heeft één en ander heeft er wel voor gezorgd dat de leiding van de club voor volgende week een afspraak gepland heeft met de diverse medici. “Wellicht leidt dit tot een bepaalde preventieve werking door bijvoorbeeld tijdens de warming-up speciale oefeningen toe te passen. Op een ander niveau hebben Ruud van Nistelrooy en Ron Vlaar ook twee keer dezelfde kruisbandblessure gehad. Volgens mij heeft FC Den Bosch gewoon botte pech.”

Van der Hoorn gaat er vooralsnog vanuit dat Den Bosch geen vervanger voor De Vogel zal aantrekken. “Zoals altijd houden we onze oren en ogen goed open met het oog op een eventueel buitenkansje. Maar in principe is de huidige selectie breed en kwalitatief goed genoeg om dit verlies op te vangen.”

Be Sociable, Share!