FC Den Bosch strikt Stam

Stefan Stam

foto BullsNews.com

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Stefan Stam (33) over een tweejarig contract, opgebouwd uit een eenjarige overeenkomst, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen. Verdediger Stam komt deze zomer transfervrij over van het Engelse Hereford United.

Stefan Stam begon zijn sportieve carrière in de jeugd van AZ en maakte daarna de overstap naar de jeugdopleiding van PSV. In die periode kwam Stam uit voor de Nederlandse jeugdelftallen onder 16, onder 18 en onder 20. Van 2001 tot 2003 speelde Stefan Stam 52 wedstrijden voor FC Eindhoven, waarin hij drie keer wist te scoren. Vervolgens maakte de linksbenige centrale verdediger via de amateurs van Huizen en AFC Amsterdam in 2005 de overstap naar Engeland. Tussen 2005 en 2013 speelde Stam daar 235 wedstrijden, veelal als aanvoerder, voor Oldham Athletic (League One), Yeovil Town (League One) en Hereford United (League Two). Stam kwam in deze periode tot negen doelpunten. Afgelopen seizoen speelde Stam 44 wedstrijden voor Hereford United.

Technisch directeur Fred van der Hoorn over de komst van Stefan Stam naar FC Den Bosch: “Stefan is een dominante, fysiek sterke, linksbenige centrale verdediger met veel ervaring en leiderschapskwaliteiten. We zijn bijzonder content met zijn komst naar FC Den Bosch. Stefan beschikt over veel lengte (189 cm.), een goed spelinzicht, is sterk in de duels en heeft een goede passing. Hij heeft een uitstekende winnaarsmentaliteit en heeft zich als aanvoerder jarenlang prima staande weten te houden in de fysieke Engelse competities.”

Klik hier voor ompilatiefilmpje Stefan Stam

 

Be Sociable, Share!