‘Erwin past bij RKC’

Erwin Koeman wordt de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De oefenmeester volgt Ruud Brood op die straks na vier seizoenen in Waalwijkse dienst de overstap maakt naar Roda JC. Koeman heeft een contract getekend tot de zomer van 2014.

“Wij hebben gekozen voor een gevestigde naam die in het verleden heeft laten zien talentvolle voetballers beter te maken”, licht algemeen directeur Joost de Wit van RKC  in een persbericht toe.”Erwin is zo iemand. Een toptrainer, die past bij RKC. Een persoon die om kan gaan met druk en zich niet snel van de wijs laat brengen.” In het seizoen 2004/2005 stond Koeman ook voor de groep in Waalwijk. “Dat Erwin bekend is met de club, is positief. Het proces van aanpassing zal daardoor snel kunnen verlopen.”

Erwin Koeman, die het seizoen afmaakt bij zijn huidige werkgever FC Eindhoven, toont zich content met zijn terugkeer in Waalwijk. “Ik ken de club, heb hier eerder een seizoen gewerkt. Dat is mij uitstekend bevallen. De directie en de mensen die er werken, weten wat ze willen. Daar zijn zij heel duidelijk in. Ik vind dat ze het goed op de rails hebben staan.” De sfeer bij de club spreekt de oefenmeester aan. “RKC is een gemoedelijke, warme club. Dat is voor mij belangrijk.”
Met het aanstellen van Erwin Koeman heeft RKC zijn technische staf voor het seizoen 2012/2013 rond. De assistent-trainers Roy Hendriksen en Rob Maas van RKC blijven, evenals keeperstrainer Ed de Goeij, namelijk ook de komende seizoenen aan RKC verbonden. Het drietal tekende een nieuwe overeenkomst die hen eveneens tot de zomer van 2014 aan de club verbindt. “Wij zijn blij en trots dat Roy, Rob en Ed langer bij ons blijven”, zegt De Wit. “Het is belangrijk voor de continuïteit van de club. Zij zijn bekend met de werkwijze en de spelersgroep die voor een belangrijk deel intact blijft.”

 

Be Sociable, Share!