Eredivisie lonkt

foto Marcel Bonte ImageXL

Hij verkaste van FC Den Bosch naar Sparta om uiteindelijk weer in de eredivisie terecht te komen. Die missie krijgt steeds meer gestalte. Het Sparta van Steef Nieuwendaal is hot, zoals dat wordt genoemd. Een beetje à la RKC Waalwijk vorig seizoen. Met FC Zwolle opnieuw in de rol van aangeschoten wild. “Die periode was leuk, maar wij willen meer”, sprak Nieuwendaal na de 1-5 bij FC Oss.

“Ik had niet verwacht dat het hier zo makkelijk zou gaan”, refereerde Nieuwendaal aan het aantal clubs dat eerder sneuvelde in Oss. Maar de thuisclub, zonder de zieke Marcel van der Sloot, was niet in staat de verbetenheid en doortastendheid van voorheen te brengen. Tot ergernis van Dirk Heesen. “Verliezen kan, zeker van een ploeg als Sparta. Met de manier waarop kan ik echter niet leven. Op de bepalende momenten hebben we elkaar laten verzuipen. Zo’n houding pik ik niet, dat zal anders moeten. Is het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.”

De komende wedstrijden worden cruciaal voor Oss. Is de ploeg in staat aan te haken in de strijd om (play-off)plaats acht of krijgen de laatste duels een hoog nachtkaars-gehalte? Voor dat laatste past Heesen. “Dat is niet goed voor de spelers, die eventueel iets willen. En dat is niet goed voor mij persoonlijk”, zegt de coach met een verwijzing naar zijn status van werkzoekend trainer.

Verdubbeling

Met dat soort problematiek is Nieuwendaal niet bezig. Na een stroef begin is het sinds ‘Dordt’ gaan lopen. “Vanaf toen spelen we met het middenveld Bruinier, Nieuwendaal en De Roon. Voor deze ploeg blijkbaar de ideale samenstelling.” Met Nieuwendaal in een rol zoals die hem op het lijf geschreven is. “Ik moet scherp en agressief spelen, anders blijft er van mij niet veel over. Ik ken de Jupiler League inmiddels. Vechten en nog eens vechten. En als je voorin voetballers hebt met een actie en scorend vermogen, kom je vervolgens een eind. Zelfs ik ga scoren”, lacht hij met een verdubbeling van zijn seizoensproductie (van 1 naar 2) alvast achter de naam. “Ik heb nog nooit twee keer gescoord in één seizoen.” Als ook dat niet alvast een voorteken is dat Sparta het kunstje daadwerkelijk gaat flikken….

Be Sociable, Share!