‘Eredivisie? Is mijn allergrootste wens’

foto Henk van Esch

Waar menig club in de war raakt na een reeks van tegenvallende resultaten bleef het rustig binnen FC Den Bosch na de start van acht uit negen. Uitgerekend bij Willem II werd de ommekeer ingezet, die uiteindelijk uitmondde in het veroveren van de tweede periodetitel. “De doelstelling is nu al gerealiseerd, maar dat betekent niet dat FC Den Bosch klaar is. De eredivisie? Dat is mijn allergrootste wens”, bekent directeur Fred van der Hoorn.

Het werd al bijna licht toen Van der Hoorn zaterdagochtend na een paar glaasjes zijn bed inrolde. De periodewinst smaakte in alle opzichten goed. Een gevolg van een gedegen spelersbeleid in combinatie met een trainer die zijn voetballers beter maakt. Bewerkstelligd met een niet bepaald rijkelijk gevulde portemonnee. “Misschien is de hoogte van het budget niet zaligmakend, maar ik zou toch graag met de middelen aan de slag willen waarover ze bijvoorbeeld in Tilburg beschikken. Ik ben ervan overtuigd dat we dan een selectie formeren die serieus meedoet om het kampioenschap. Honderd procent.”

Van Moorsel en Peters

Dat is niet en of dat ooit zal komen …? “Belangrijk is dat de club nu weer gezond is. Vroeger verdwenen bedragen uit transferinkomsten rechtstreeks in het putje, nu kunnen we die aanwenden om stapjes voorwaarts te maken. Ja, Paco van Moorsel heeft aangegeven dat hij dat ook wil. Mits er in de komende transferperiode een goed bod komt, maakt hij het seizoen bij ons af en zal dan vertrekken. Het contract van Jordens Peters loopt eveneens af en ook hij wil hogerop. Spijtig, maar begrijpelijk en ook inherent aan de omstandigheden. Maar de overige spelers met wie wij verder willen, liggen vast. Met sommigen zijn of gaan wij in gesprek voor een langer verblijf. We laten onze andere talenten niet zomaar gaan. Laatst ontvingen wij een bod op een speler van ons, maar dat hebben we beleefd terzijde geschoven”, maakt Van der Hoorn duidelijk dat FC Den Bosch geen veredelde discounter (meer) is.

Volgende stap

Een plaats bij de eerste vijf wordt na de winterstop de uitdaging volgens de man die aan heel veel touwtjes trekt bij de club. “Dè man? Dat zei Fons laatst ook. Nou ja, ik ben in ieder geval dag en nacht met deze club bezig. Den Bosch is mijn stad, voel me hier prettig. En belangrijk: ik beschouw FC Den Bosch niet als werk. Als ik op één dag een paar wedstrijden bezoek om spelers te bekijken, ter plaatste en onderweg per telefoon praat met trainers en makelaars, dan ben ik in mijn element. Nu zijn we al volop bezig met de invulling voor volgend seizoen. De lijntjes zijn lopende. Mijn allergrootste streven is om met FC Den Bosch naar de eredivisie te promoveren. Dat krijg je meer financiële armslag en als je daar op een verantwoorde en doordachte manier mee omgaat, kun je verder bouwen aan wat we al hebben. Als je ziet wat we dit seizoen hebben laten liggen ondanks het feit dat we vaak de bovenliggende partij waren, dan mag je wat verder kijken en denken. Daarom zijn we altijd rustig gebleven, want het kon gezien het spel niet anders dan dat de resultaten op een bepaald moment in ons voordeel zouden keren. Nu gaan we met visie en beleid voor de volgende stap.”

Be Sociable, Share!