‘Een top- of hoofdklasser’

Na een pechseizoen vol blessureleed heeft Joost Ebergen besloten een punt te zetten achter zijn loopbaan in het betaalde voetbal. De 21-jarige Lithenaar gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast mikt hij op een club uit de top van het amateurvoetbal.

Ebergen zegt vooral eerlijk naar zichzelf toe geweest te zijn. “Ik ken Anton Janssen van NEC en hij mij. Betaald voetbal vereist echter een volledige focus. Aangezien de drive en het plezier minder is geworden, gevoegd bij de wetenschap dat een bestaan in de Jupiler League geen vetpot is, is dit de beste keuze. Ik werk parttime als spelersbegeleider en –scout voor Sportmanagementbureau Van Vossen en dat bevalt me prima. Daar liggen kansen op doorgroei. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een eigen onderneming en denk ook serieus aan een HBO-studie in de avonduren.”

Top- of hoofdklasser

Een en ander neemt niet weg dat Ebergen wel wil blijven voetballen. “Over een paar weken verwacht ik weer fit te zijn en hoop voor straks op een top- of hoofdklasser. Die hoeft niet per se uit de buurt te komen. Momenteel woon ik nog altijd samen met Bram Nuytinck in een appartement van NEC Nijmegen. Misschien blijft dat zo, is afhankelijk van wat er met Bram gebeurt. Maar in principe ben ik niet aan een bepaalde locatie gebonden.” Ebergen speelde in twee seizoenen 25 competitiewedstrijden voor FC Oss. De meeste duels speelde hij op huurbasis in het seizoen 2009-2010, waarna hij terugkeerde bij zijn werkgever NEC. Bij de Gelderse club werd hij toegevoegd aan de eerste selectie, maar een debuut in de Eredivisie bleef uit. Vervolgens keerde hij afgelopen zomer weer terug bij de club waar hij ook acht jaar de jeugdopleiding doorliep.

Be Sociable, Share!