‘Een mooi ploegje, Anton’

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

Als geen ander wist hij dat dit kon gebeuren. Jarenlang was Hans de Koning immers de architect van –  toen nog TOP – Oss. Een elftal dat het menig tegenstander  vooral op basis van strijd en beleving lastig kon maken. Tot aan de allerlaatste tel, als een soort van Duitsers van de Jupiler League. Via AGOVV en Helmond Sport belandde De Koning na Oss in Volendam. Ook met die club maakte de coach kennis met de veerkracht van de gastheer.

“Op zich was die 2-2 niet onterecht, maar als je zelf vlak voor tijd de 1-2 maakt, mag je dat natuurlijk nooit meer weggeven”, baalde De Koning, die niettemin min of meer fluitend op weg lijkt naar de play-offs met de wijdbroeken. Zoals eigenlijk altijd een leuk voetballende ploeg, dat Volendam. Met herkenbare dorpsnamen als Schilder, Tol, Tuyp en Muhren. Dè naam van dit moment is echter Kuwas. Brandley Kuwas. Onthoud die naam! Vorig seizoen nog in de tweede klasse actief bij KFC en nu al een sensatie. Wat een souplesse, wat een snelheid, wat een handigheid, wat een trap (links en rechts).

Logisch dat nieuwkomer Kenny Teijsse het lastig had bij zijn debuut. “Maar per saldo bleef hij toch redelijk op de been. Wij zijn blij met Kenny”, vond Anton Janssen, die daarnaast het – welgemeende – compliment van De Koning in de zak stak. “Je hebt een mooi ploegje, Anton”, zei De Koning. Janssen schudde echter meteen het hoofd bij het noemen van plek negen, die straks mogelijk recht geeft op een toetje. “Laten we met Oss lekker doorgaan met waarmee we nu bezig zijn. Ik ben tevreden over de mentaliteit, maar in andere opzichten hebben we nog aardig wat stappen te maken.”

Kale knikker

In soortgelijke bewoordingen reageerde ook Muslu Nalbantoglu, de maker van de 2-2 in blessuretijd. Die overigens zelf over die negende plaats begon, maar er in één adem aan toevoegde dat het eigenlijk maar beter was het daar niet over te hebben. “Die is nog ver weg. We zijn nu met 6 uit 4 bezig aan een aardige reeks. Die voortzetten is ons doel. Klopt, ik denk dat die laatste fase bij Helmond Sport, waarin we van 3-0 achter terugkwamen tot 3-3, ons een enorme boost heeft gegeven. Eerder dit seizoen hebben we fases gehad, waarbij we snel knakten na tegenslag. Nu staan we sterker, dat is ook onze basis. Jammer dat we de scheids vandaag niet mee hadden. Zeker één van de twee strafschoppen was dubieus en hij zag ook twee terugspeelballen niet. Maar je ziet waartoe teamspirit kan leiden”, aldus de man van 1.75 meter. “Hoewel ik best een neusje heb voor de momenten bij het doel van de tegenstander, mag ik nooit mee van de trainer. Nu ging ik toch en je ziet het”, genoot hij nog na van de bal die via zijn kale knikker in de verre bovenhoek zeilde.

Be Sociable, Share!