E-mails

Deze week ontving hij via zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior een officiële aanbieding van PSV. Zoals ook Feyenoord en FC Utrecht serieus in de markt zijn. Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld, luidt voor Alex Schalk de conclusie dat hij gezien het sportieve toekomstperspectief toch het liefst bij NAC blijft. Zijn debuut tegen Heracles in een vol stadion, ook al was het maar een paar minuten, heeft indruk gemaakt. “Een onbeschrijflijk gevoel was dat. Dat smaakte naar heel veel meer en daar kan eigenlijk geen geld tegenop.” Volgens de beste A-junior en topscorer van Nederland in zijn leeftijdscategorie is een meerjarige overeenkomst met NAC Breda op ‘een paar e-mails na’ gevild.

“Het heeft inderdaad lang geduurd. Te lang naar mijn zin. Maar we moesten natuurlijk wel een zorgvuldige afweging maken. Bij Feyenoord had ik de voorbereiding mogen meedraaien, maar daarna zou het vermoedelijk Jong Feyenoord of Excelsior worden. Bij Utrecht heeft Leon de Kogel, die dicht tegen het eerste aan zit, net voor drie jaar bijgetekend. Dat zijn allemaal zaken die je moet meenemen.” Ook in Eindhoven zou het beloftenteam vooralsnog zijn podium worden. “Al mocht ik ook daar aansluiten tijdens de voorbereidingsperiode. Ze hebben bovendien toegezegd dat de deur open blijft staan als de situatie daartoe aanleiding geeft. Hoe je het ook bekijkt, komend seizoen wordt een leerjaar. De ogen en oren goed open houden en veel opsteken van de ervaren spelers. Ik weet dat ik mijn wedstrijdjes in Jong NAC zal spelen en ik weet dat Amoah de eerste spits is, er vanuit gaande dat hij blijft. Anderzijds zal het ook van mijzelf afhangen, hoewel ik geen jongen ben die zeurt.”

Het tekent zijn karakter dat Schalk gedurende die maanden van wikken en wegen is blijven doen waar hij goed in is: belangrijk zijn voor NAC A1 én scoren. “Ik vind dat niet meer dan normaal, hoor. Ik ben iemand die altijd honderd procent geeft, iedere keer weer. Ik verplicht mezelf mijn team op sleeptouw te nemen. Persoonlijk heb ik nu twee prijzen binnen en twee liggen in het verschiet. De bekerfinale met de A1 tegen Utrecht op zaterdag 4 juni. En dus die ondertekening van mijn profcontract.” Als vervolgstap op weg naar ….

Be Sociable, Share!