De power van NAC

foto Geert van Erven

Tim Gilissen speelde dit seizoen vanwege blessureleed (buik, teen) slechts de helft van de wedstrijden. Toch kreeg de 28-jarige middenvelder de mogelijkheid zijn aflopende contract uiteindelijk met drie jaar te verlengen. Niet tegen dezelfde voorwaarden, maar dat vond Gilissen niet meer dan logisch gezien de ontwikkelingen in de voetballerij in zijn algemeenheid en NAC in het bijzonder. “Ik was positief verrast door de duur van de aanbieding. De club weet wat het aan mij heeft en andersom geldt dat ook. NAC is en blijft uniek.”

“Het is ongekend hoe deze club leeft in Breda en de regio eromheen. Ook en misschien zelfs wel met name als het slecht gaat met de club staat alles en iedereen als één blok achter NAC. De power van die bepaalde vorm van eensgezindheid die dan ontstaat is enorm. Zoiets van ‘wat er ook gebeurt, deze club gaat nooit verloren’.” Een vergelijking met Tukkerland, zijn geboortestreek, vindt hij moeilijk te maken. “Nu is dat al helemaal niet realistisch, want FC Twente verspreidt zich door de successen als een virus door die streek.” Met Heracles Almelo – verhoudingsgewijs – in de slipstream. “Het is hartstikke knap wat ze daar doen. En zo zie je maar dat geld alleen niet zaligmakend is”, zegt Gilissen over de club waarvoor hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte.

En zondag de tegenstander in NAC’s laatste thuisduel van het seizoen. “We zijn verplicht om er een goed slot van te maken. Verplicht aan het fantastische publiek. Ik heb de kracht en de magie van de supporters in het stadion aan den lijve ondervonden. Het is moeilijk precies te definiëren, maar dit publiek kan extra mentale krachten teweeg brengen. Dat gevoel overkomt je in een wedstrijd.” Daarnaast is het elftal volgens Gilissen ook verplicht om de vertrekkers een waardig afscheid te bieden. “Door die goede reeks van voor de winterstop zijn we sportief nooit in de gevarenzone terecht gekomen. Met dit materiaal zou dat – ongeacht de randzaken die gespeeld hebben – trouwens ook een schande zijn geweest. Met een lekkere wedstrijd tegen Heracles kun  je natuurlijk niet alles wegspoelen. Maar kunnen we het seizoen in Breda in ieder geval een beetje normaal afsluiten.”

Be Sociable, Share!