De Messi(as) van Oss

foto Marcel Bonte Image XL

Een Osse fan aanschouwde de laatste seconden van het duel tussen FC Oss en Go Ahead Eagles met vochtige ogen. ‘Ongelofelijk hè, die Sloet. Het terughalen van hem is een meesterzet. Nee hoor, hier komt voorlopig geen einde aan. Bij ons krijgt hij een vrije rol. En  vertrouwen. Dat is het! Vertrouwen. Oh, wat mooi’, glundert de man terwijl de Osse spelers zich nog maar eens laten toejuichen.

De hoofdpersoon zelf bleef redelijk koeltjes onder de mediabelangstelling en talloze schouderklopjes. En coach Dirk Heesen deed er in het kader van het heilige teamdenken nog een schepje bovenop door te stellen dat ‘andere jongens hem in staat stellen zo te kunnen spelen’. Wat overigens geen onzin is, hoewel hij het dan nog wel eventjes moet doen, natuurlijk. Met inmiddels acht competitiedoelpunten, twee assists en daarnaast rust en overzicht aan de bal heeft Marcel van der Sloot een bovengemiddeld aandeel in de verrassende klassering van de Ossenaren in de subtop van de Jupiler League.

Linkerbeen

Met de 5-3 zege op Go Ahead als voorlopig hoogtepunt. “Onlangs speelden we bij Charly van den Ouweland een partijtje footgolf. Echt niet te filmen, hoor, die traptechniek van Van der Sloot. Wreef, binnenkant, buitenkant, maakt niet uit. Marcel doet wat hij wil met dat linkerbeen”, zegt getuige Klaas Wels, de assistent-coach. Naast een aantal ‘op zijn Duits’ aangesneden vrije trappen vanaf de zijkant demonstreerde Van der Sloot de veelzijdigheid van die linker vrijdag drie keer op doeltreffende wijze. De ene keer nog mooier dan de andere, waarbij vooral de aansluitende 1-2 (vanuit de loop buitenkant wreef over grote afstand) een hoge moeilijkheidsfactor had.

Minder heisa

“Marcel heeft er mede voor gezorgd dat ik hier ben”, bekent Bart van Muijen, sinds deze zomer verdediger en commercieel medewerker bij FC Oss. “Als voormalig ploeggenoot bij Dordrecht weet ik wat Marcel kan. Tja, en hij stond er nu weer, hè. Hij polste mij voor een overgang en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Hier in Oss is het vooral gemoedelijker, er is minder heisa in vergelijking met wat ik gewend was. Maar pas op, dat betekent niet dat het vrijblijvend is. Wij beleven het voetbal als topsporters. Op het veld moet er gebikkeld worden. Samen met Marcel probeer ik die jonge gasten van ons te begeleiden en wegwijs te maken in de wereld van het betaalde voetbal. En nu? Gewoon doorgaan met puntjes pakken. Plaats tien tot en met vijftien was de insteek. Vooralsnog blijft dit zo, maar misschien mogen we straks aan bijstellen denken.” In dat geval meer dan waarschijnlijk met dank aan de Messi(as) van Oss.

foto Marcel Bonte Image XL

Be Sociable, Share!