De breuk

foto Dennis Spaan

De sportieve cirkel is rond voor Joost Habraken. Op een klein voorbehoud na dan, want als zich een betaald voetbalclub meldt, heeft de 22-jarige Gemertenaar zijn handen vrij. Waar Habraken als ventje bij zwart en wit startte en via de jeugdopleiding van PSV en later Helmond Sport profvoetballer werd, mondt de aanvaller straks vermoedelijk weer uit bij vv Gemert. Met gemengde gevoelens. “Het leven als prof is super en op zich heb ik het in Helmond altijd heel goed naar mijn zin gehad. Maar als je niet veel meer speelt, dan houdt het een keer op.”

Bizar! Het was augustus 2008. Met Helmond Sport speelde Habraken een oefenpotje in en tegen Gemert. Habraken haalde uit met een volley en tegenstander Mark van Dijk kwam in zijn val per ongeluk op het been van de aanvaller terecht: gebroken been. Een blessure met de nodige consequenties. De revalidatie kostte Habraken bijna een jaar en tot overmaat van ramp traden bovendien complicaties op. “Uiteindelijk heeft dit voorval me twee jaar geremd in mijn ontwikkeling.” Hoewel hij inmiddels weer fit is, verschijnt de naam Habraken nog maar zelden op het wedstrijdformulier. De leiding besloot zijn contract dan ook niet meer te verlengen.

“Ondanks een prachtige tijd, vertrek ik met een licht zure bijsmaak. Ik ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn, maar aan de andere kant begrijp ik de club ook wel. Ik zal Helmond Sport ook altijd dankbaar blijven dat ze de optie in mijn contract ten tijde van die blessure gewoon gelicht hebben. Zoals ik ook begrip heb voor andere clubs die wellicht terughoudend reageren als mijn naam ter sprake komt. Aan het aantal speelminuten kunnen ze niet afleiden dat ik weer op mijn oude niveau zit. Terwijl dat voor mijn gevoel wel zo is. Ik ben misschien iets minder snel geworden, dat zou kunnen.” Als het definitief amateurvoetbal wordt, is Gemert zijn club. Hoe kan het anders als veel vrienden en bekenden er spelen en je zelf trainer van de A1 bent? “Een goed niveau en lekker dichtbij. Ik pak straks waarschijnlijk een studie op. Ja, mijn leven wordt anders.” Mits ….

Be Sociable, Share!