Captain Mulder ziet RKC als voorbeeld

foto Geert van Erven

De mededeling van Jurgen Streppel kwam niet helemaal onverwacht, maar de trots is er niet minder om. Want Hans Mulder is aangewezen als de opvolger van Arjan Swinkels als aanvoerder van Willem II. “Terwijl ik nu pas aan mijn tweede seizoen in Tilburg begin”, zegt de nieuwe captain aan de vooravond van de seizoensopening tegen NAC.

“Ik ben sowieso een persoon die graag de leiding neemt. Vanaf nu gaat dat met meer verantwoordelijkheid gepaard. Mooi. Mijn positie in het veld als middenvelder past prima in dit plaatje. Verzekerd van een basisplaats? Ha, nou als ik mijn niveau niet haal, kom ook ik gewoon in aanmerking van de bank, hoor”, reageert Mulder, die aan het slot van vorig seizoen daadwerkelijk in de dug-out diende plaats te nemen.

“Maar dat kwam omdat ik niet fit was. Over mijn eerste maanden bij Willem II was ik niet tevreden, maar na de winterstop ging het beter. Zoals het toen ook met het hele team beter ging.” Met natuurlijk dien geweldige apotheose vanuit Tilburgs perspectief. “In de eredivisie kom je dadelijk meer aan voetballen toe. Dat past ons wel. Anderzijds zullen we op alle fronten scherper moeten zijn. In de Jupiler League kom je er soms mee weg als je een paar kansen weggeeft. Die worden nu over het algemeen resoluut afgestraft.”

Boost

In allerlei peilingen wordt Willem II aangemerkt als één van de of misschien wel de degradatiekandidaat. Mulder haalt daarover slechts zijn schouders op. “Werd RKC een jaar geleden ook niet zo afgeschilderd? Makkelijk zal het niet worden, maar toch heb ik het gevoel dat wij de kwaliteiten hebben om ons te handhaven. Winst op NAC zal ons in dat opzicht alvast een flinke boost geven. Bij onze fans kunnen we dan voorlopig niet kapot. Ik heb in het verleden RKC-Willem II meegemaakt, maar die rivaliteit is niets vergeleken met Willem II-NAC. Na onze promotie was dat duel het eerste wat ik hoorde om me heen. Dat leeft gigantisch.”

Be Sociable, Share!