Brood(nuchter)

foto Geert van Erven

“Ja, Mo heeft mij natuurlijk niet voor niets gehaald. Hè, Mo?”, grapte Ard van Peppen tegen de juist passerende technisch manager Mohammed Allach. De stemming was euforisch bij RKC en met reden. Zelf een zevenklapper fabriceren ten koste van RBC Roosendaal en vervolgens horen dat concurrent FC Zwolle heeft gelijkgespeeld; veel beter kan eigenlijk niet. De blijdschap was puur. Allach knuffelde zowat iedere passant dood, waarbij de oprechtheid er vanaf spatte. Net zoals de Cruijffiaanse vreugdesprongen van reservedoelman Ohad Levita, die de spelers op het veld kond deed van de Zwolse 0-0.

Hoe mooi, maar ook hoe hard sport kan zijn werd in Waalwijk weer eens bewezen. Waar zich voor RKC de poort naar de eredivisie wagenwijd opende, droop de vertwijfeling er bij RBC vanaf. Vanwege de penibele sportieve situatie, maar bovenal vanwege de onzekerheid of de club überhaupt nog betaald voetbal kan (of mag) spelen. Saillant: nog niet zo heel lang geleden verkeerde RKC zelf in die positie. Mede daardoor ook die mega ontlading in het Waalwijkse kamp. Het is ook een ongekend knap staaltje werk dat RKC aflevert. Hoewel coach Ruud Brood weer snel bij zinnen was. “Ik wil graag nog een weekje wachten met de polonaise. Eerst vrijdag die wedstrijd bij Fortuna Sittard goed afwerken.”

Overigens uitte ook aanvoerder Van Peppen zich in die bewoordingen. “Pas op, we zijn er nog niet! Maar dat we dit niet meer mogen afgeven, lijkt me duidelijk.” Van Peppen maakt met een promotie naar de eredivisie het kwartet vol. Vandaar zijn olijke verwijzing richting Allach naar aanleiding van de stelling dat hij een garantie voor succes is. Twee keer met Excelsior en eenmaal met De Graafschap flikte Van Peppen (25) dit kunstje namelijk eerder en mag zich in dat kader met recht ervaringsdeskundige noemen. “Voorafgaand aan deze wedstrijd had ik niet blind getekend voor 4-0. Winnen was uiteraard het uitgangspunt, maar werken aan het doelsaldo ook.” Dik dertig doelpogingen ondernam RKC tegen het al snel tot tien spelers gereduceerde RBC. Zeven waren succesvol, waarvan drie in de laatste vijf minuten. “Daar gaan we nu toch niet over zeuren, hè?” Nee.

Be Sociable, Share!