‘Blij en trots’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Na de afvloeiingsregeling bij zijn voormalige werkgever in het bankwezen vertoefde Bas Gösgens sinds medio 2012 al met regelmaat op het trainingscomplex van FC Den Bosch. Bijvoorbeeld als jeugdtrainer. “Om te investeren in mezelf. Mijn kop kennen ze inmiddels wel. De leiding van de club kende mijn ambities. Dus toen bekend werd dat er een plaatsje vrijkwam in de technische staf van het eerste heb ik meteen aan de bel getrokken.”

Met succes, want naast Jan van Grinsven is Gösgens (44) dadelijk de tweede assistent van hoofdtrainer Ruud Kaiser. “Ben blij en trots. De wens om dagelijks vrijwel uitsluitend met datgene bezig te zijn wat je allerleukst vindt – voetbal – koester ik al heel lang. Werkzaam zijn in het betaalde voetbal was mijn droom en die is nu uitgekomen”, reageert Gösgens hoorbaar verheugd op zijn aanstelling.

Prettige bijkomstigheid voor Gösgens  is dat ook bij zijn andere werkgever binnen de voetballerij, hoofdklasser UDI’19, positief gereageerd werd op het nieuws. “Volgens mij praten we over een win-win situatie. Voor de uitstraling van de club lijkt het me niet verkeerd als de hoofdtrainer tevens bij een BVO werkt. De functies bijten elkaar ook niet. Heb inderdaad gesproken met Jurgen Dirkx (UNA/Eindhoven) en Klaas Wels (Deurne/FC Oss), collega’s in vergelijkbare situaties. En heb contact gehad met het bestuur van Deurne over praktische zaken. Overlapping? In de Jupiler League wordt grotendeels op vrijdag gespeeld. Bij uitzondering zou sprake kunnen zijn van overlapping, maar daar komen we onderling wel uit.”

Eindverantwoordelijke

Uiteraard heeft Gösgens nagedacht over zijn rol binnen de nieuwe technische troika van FC Den Bosch. In die hoedanigheid ligt de eindverantwoording in tegenstelling tot wat hij de al die jaren gewend is niet bij hem. “Als ik daarmee niet zou kunnen omgaan, moet ik er niet aan beginnen. Ook wat dat aangaat is rolverdeling helder. We doen het samen, maar Ruud Kaiser is de baas. Maar na de gesprekken met Fred van der Hoorn en ook Ruud is me duidelijk dat ik mijn ei absoluut kwijt ga kunnen”, weet Gösgens, die met TC1 overigens sowieso geen eindeverantwoordelijke mag zijn bij een BVO. “Klopt. Al zou ik dat op termijn misschien wel willen. Over deelname aan de cursus Coach Betaald Voetbal heb ik eerlijk gezegd nog niet echt nagedacht. Is ook pas voor latere zorg. Eerst dit verhaal goed aanpakken. Heb er zin in. In de ochtenden trainen bij Den Bosch, in de avonden bij UDI, de wedstrijden, discussiëren over voetbal….” Bas Gösgens kan niet wachten.

Be Sociable, Share!