‘Bij de eerste vijf’

foto FC Eindhoven

Na Benjamin van den Broek, Bart van Brakel en Ralf Seuntjens maakte FC Den Bosch de komst van weer een nieuwe speler bekend. Van FC Eindhoven komt Jeffrey Vlug straks transfervrij naar de Brabantse hoofdstad. De 24-jarige aanvaller tekende voor twee jaar. “Ik ben echt heel blij met deze overgang. Den Bosch is een club met ambities en daar houd ik van. Ik verwacht dat wij volgend seizoen bij de eerste vijf kunnen eindigen.”

“In de Jupiler League, uiteraard. Promotie zou natuurlijk helemaal te gek zijn”, aldus Vlug. Na de winterstop heeft Vlug vanwege een blessure overigens geen wedstrijd meer gespeeld voor Eindhoven. “De medici dachten dat ik een zogenaamde ‘runners knee’ had en dat de klachten vanzelf over zouden gaan. Maar ik bleef last houden. In Rotterdam kwamen ze er in april achter dat een lubberende meniscus de boosdoener was. Die is nu vast gelaserd. Inmiddels ben ik volop aan het revalideren en straks zal ik fit aan de voorbereiding kunnen beginnen.”

De interesse van Den Bosch kwam voor Vlug niet als een verrassing. “Fred van der Hoorn wilde mij destijds bij Sparta al huren en sindsdien spraken we elkaar bij gelegenheid. In februari van dit jaar ook, maar toen had ik dus last van die blessure. Na mijn succesvolle operatie is alles rond gekomen.” Van der Hoorn over zijn vierde aanwinst: “Jeffrey is een snelle, technische speler met veel gif in zijn spel. Hij kan in de aanval zowel vanaf de zijkanten spelen, als rond de spitspositie. Jeffrey is met zijn diepgang en techniek uitstekend in staat om zelf een doelpunt te maken, maar ook om medespelers in scoringspositie te brengen. Hij heeft een uitstekend karakter en wij verwachten dat hij een positieve impuls gaat geven aan onze spelersgroep.”

Be Sociable, Share!