Bezige bij

Er waren niet veel voetbalspecifieke functies meer die Roger Schouwenaar nog niet bekleed had in de voetballerij. Toen FC Den Bosch hem de kans bood om leiding te geven aan het scoutingteam van die club, hoefde de 52-jarige Vlijmenaar niet lang na te denken en zegde zijn contract als trainer van Hedel per direct op. Daardoor ligt het voor de hand dat de voormalige spits van Den Bosch na 22 jaar definitief afscheid heeft genomen van het coachschap.

Een druk baasje, die Schouwenaar. Beleidsmedewerker sport van de Provincie Noord Brabant en docent aan de Avans Hogeschool. Daarnaast parttime coachopleider bij de KNVB,  bestuurslid van de VVON, oprichter van de site Voetbaljob.nl en vanaf deze maand dus scout voor FC Den Bosch. “De Jupiler League, de beloftencompetities en de Top- en Hoofdklassen op zaterdag en zondag vormen in principe mijn werkterrein. Samen met collega-scouts als Hennie van Grinsven en Tonny de Bie gaan we proberen ervoor te zorgen dat de club op een creatieve manier spelers binnen kan halen. Een interessante uitdaging, zeker omdat de scouting aan belang heeft gewonnen door de inkrimping van de financiële middelen.”

24/7

Volgens Schouwenaar ben je 24 uur per dag scout, maar toch biedt deze job hem naar verwachting meer flexibiliteit. “Als trainer ben je gebonden aan vaste tijden, nu kun je naar gelang tijd en behoefte soepeler schakelen. Je weet het nooit in de voetballerij, maar ik verwacht dat Hedel mijn laatste club als trainer is geweest. Misschien dat ik in de toekomst nog iets in de opleidingssfeer van een vereniging ga doen als die kans zich aandient.” Vooralsnog ligt de focus anderhalf jaar op de scouting. “Wie de linksback van Almere is? Ha, dat weet ik niet. Andere mensen in ons team vast wel. De beloftenteams van PSV, Willem II en FC Den Bosch zag ik vanwege mijn baan bij de KNVB al met regelmaat aan het werk. Maar natuurlijk, ik zal me zoals gebruikelijk bij een nieuwe functie verder moeten verdiepen in de materie. Dat komt goed, daar maak ik me geen zorgen over.”

Be Sociable, Share!