‘Beslist niet kansloos’

foto Henk van Esch

Ontspannen werkte hij een krentenbol naar binnen. Een beetje in de lijn van de manier waarop FC Den Bosch even tevoren Go Ahead Eagles aan de kant had geschoven (2-0, met één fraaie en één fabuleuze goal van Ronnie Reniers). “Enig puntje van kritiek was misschien een fase na rust, waarin we mee gingen in het opportunisme van de tegenstander. Dat moeten we juist niet doen, want dan voetballen wij niet in onze kracht”, stelde Kees van Buuren.

Op zijn vertrouwde positie van rechtsachter kende Van Buuren heel wat minder problemen dan in de heenwedstrijd. “In Deventer speelde ik op verzoek van de trainer linksback. Dat is toch even wat anders, kan ik je vertellen. Ik voel me zo vertrouwd op rechts, als rechtsbener gaat daar alles ook vanuit een bepaald automatisme. Hoe je staat, hoe je de voortzetting verzorgt, hoe je de binnenkant afdekt,  noem maar op.”

Tegen de Eagles deel 2 haalde Van Buuren zijn gebruikelijke niveau. Sober en attent. “Zaten er veel scouts? Nou, dan heb ik me in de kijker gespeeld”, grapte de verdediger, wiens contract binnenkort afloopt. “Ik heb met Willem II gesproken, maar zij wilden nog even de tijd nemen. Eigenlijk sta ik open voor alles. Nee, het boek FC Den Bosch is nog niet dicht. Ik ben alleen niet akkoord gegaan met de verlaagde aanbieding. Maar als zich straks in juni nog steeds geen club concreet heeft gemeld, bestaat de mogelijkheid dat ik weer met Den Bosch om tafel ga.”

Met een bal

Vooralsnog focust Van Buuren zich op de play-offs. “Deze ronde moesten we overleven, anders hadden we gerust over een teleurstellend seizoen mogen spreken. Nu staan we waar we horen te staan op basis van onze kwaliteiten. En de druk ligt niet bij ons. Dus dat tezamen kan best iets moois opleveren. Waarschijnlijk De Graafschap, ja. Maar Excelsior is ook prima. Ik bedoel, als je wilt promoveren moet je elke tegenstander kunnen verslaan. Ik acht ons beslist niet kansloos. Zolang we het maar blijven zoeken in voetballende oplossingen. Door de wijze waarop de trainer het spel benadert, wil elke speler van Den Bosch de bal hebben. Ik denk dat negentig procent van onze trainingsoefeningen plaatsvinden met een bal. Een verademing, want dat heb ik weleens anders meegemaakt. Met name dat aspect zie je terug in het veld.”

 

Be Sociable, Share!